Volledig scherm
Caroline Rubens met haar hond. © Gerard Burgers

Moet er een hek langs de A325 na het ongeval met een hond?

ARNHEM - De Arnhemse Caroline Rubens overweegt om een inzameling te starten, zolang het hek langs snelweg A325 er maar komt. Haar hond Freddy werd afgelopen zaterdag aangereden door een bestelbusje, maar overleefde de klap.

„Het gaat vandaag (maandagmiddag, red.) iets minder goed met hem, maar als je weet wat er is gebeurd, dan is hij er goed vanaf gekomen", zegt Rubens. Freddy heeft sinds de aanrijding op zaterdagmiddag bij het hondenlosloopveld Rijkerswoerd niet kunnen staan. „Hij moet op zijn poten gaan staan, anders kan hij niet poepen en plassen. Hij heeft nu een katheter, maar die wordt woensdag verwijderd", zegt Rubens. „Voor de rest is Freddy niet gewond. Dus hij heeft enorm geluk gehad."

Botsing
Maar niet alleen Freddy heeft mazzel, realiseert Caroline Rubens zich. „Voor hetzelfde geld was er een kop-staartbotsing ontstaan met gewonden of nog erger. Daar moet je niet aan denken", vertelt de Arnhemse.

Hek
Ze wil nu een verzoek indienen bij de gemeente Arnhem om een hek te maken langs de snelweg, die een herhaling van deze aanrijding moet voorkomen. Drie jaar geleden is er een jongetje van 5 jaar achter zijn hond aan de weg op geschoten en dodelijk verongelukt. „De gemeente heeft er struiken aangelegd en een draad gespannen. Dat is niet voldoende om honden tegen te houden. Ik wil graag een hoog hek, desnoods zorg ik zelf dat het er komt. Er moet iets gebeuren", zegt Rubens.

De gemeente kon gisteren nog niet reageren op de oproep van Caroline Rubens.