Een mondkapje ligt in het klaslokaal op het bureau van een basisschoolleerling.
Volledig scherm
PREMIUM
Een mondkapje ligt in het klaslokaal op het bureau van een basisschoolleerling. © ANP

Mogelijk besmet met omikron? Hier moet je op letten als je kind deze week weer naar school gaat

NIJMEGEN - De omikronvariant kent wat andere symptomen dan de eerdere coronavirussen. Hoofdpijn, vermoeidheid en een ‘ruwe keel’ zijn óók klachten die kunnen wijzen op een besmetting.

12 reacties

 • Barry Boem

  4 maanden geleden
  Klopt ook weer weinig van mondkapjes en preventief testen van kinderen is een dringend advies. Moet niet! Daarnaast moeten is dwang eraan meedoen is een keuze. Ja mensen hoeveel pikken wij nog?, maar goed het nu een advies van het OMT dwz het nieuwe kabinet (eigenlijk het ontslagen kabinet) kan nu "aardig" doen en het iets versoepeld overnemen, dan valt het weer mee toch? op demonstraties verplichten om een mondkapje te dragen terwijl je buiten staat en tegen beperkingen bent.
 • petra damme

  4 maanden geleden
  astrid bello met jouw redden wij het om de corona eronder te krijgen hoop dat snel 2G ingevoerd wordt wees zeker trots op jouw zelf
 • Ceciel Buijser

  4 maanden geleden
  @Astrid Bello, het is geen angstzaaierij maar pure realiteit. Covid is geen griep. Dat er mensen zijn gestorven aan het vaccin, wat jij beweert, is flagrante onzin. Er zijn in totaal welgeteld 15 mensen overleden na vaccinatie, allemaal ouderen met ook heel veel andere zware fysieke klachten. Aan Covid zijn er minimaal 21.080 personen overleden in Nederland. Waarschijnlijk meer, omdat niet iedereen getest is voor overlijden. Als iedereen een prik haalt dan kan alles weer open. Zo simpel is het.
 • Mattie Veld

  4 maanden geleden
  Echt weer sociale reacties hier, geen wonder dat we er niet vanaf komen...
 • HighThorn 78

  4 maanden geleden
  Laat maar komen die omikron,hoe meer hoe beter,des ter eerder ,kunnen we weer gewoon doen .