Volledig scherm
De appartementen van de nieuwbouwwijk in Molenhoek zijn al bijna af. © Theo Petersen

Molenhoek groeit: 48 nieuwe woningen in 2017

MOLENHOEK - Voorlopig geen krimp in Molenhoek:het dorp krijgt er volgend jaar 48 woningen bij. Voor de nieuwe rijtjeshuizen en appartementenis eenoud bouwplan langs de Rijksweg weer vlotgetrokken.

Er worden 24 rijtjeshuizen gebouwd tussen de Rijksweg en de Middelweg op het terrein waar ooit een kassenbedrijf stond. Makelaar Driessen verkocht binnen drie maanden 23 van diehuizen verkocht zonder reclame te maken.

Crisis
Verder levert bouwbedrijf Adrie Spanjaards in de eerste maanden van 2017 op dezelfde plek 24 huurappartementen op. De bouwondernemer had al lang plannen om een woonwijk tussenRijksweg en de Middelwegte ontwikkelen, maar de crisis op de woningmarkt gooide roet in het eten.

„Het heeft minstens 5 jaar stilgelegen", zegt Spanjaards. „Twee jaar geleden zijn we toch maar gestart met de ontwikkeling van deappartementen."

Buitenerf
Spanjaards heeft met collega KlokBouw een nieuw project ontwikkeld omop de rest van het terrein nog eens 24 grondgebonden woningen te bouwen. Het Buitenerf is de naam van dit bouwplan. „Met woningen in de prijsklasse tussen 200.000 en 250.000 euro. Daar is op dit moment veel vraag naar.”

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo