Volledig scherm
Burgemeester Thijs van Beem (rechts) ontvangt het Mondriaan-kunstwerk van SKB-directeur Bert Kleinlugtenbeld. © Jan van den Brink

Mondriaan aan de wand in Winterswijks ziekenhuis

WINTERSWIJK - Philips is een halve eeuw gevestigd in Winterswijk. Het jubileum levert de vrijwilligers van streekziekenhuis Koningin Beatrix een mooi cadeau op:een enkele meters grote wandverlichting, die is gebaseerd op abstracte composities van kunstenaar Piet Mondriaan.

Het cadeau hangt in het ziekenhuis naastde ingang naar het nieuwe auditorium op de eerste verdieping. De plek is niet goed zichtbaar voor de vele vrijwilligers.

Bijeenkomsten
In het nieuwe deel zijn onder meer devergaderkamers gevestigd. De zichtbaarheid van het kunstwerk wordt vergroot als degehoorzaal in gebruik wordt genomen voor 'SKB, vertel eens'.Ziekenhuisdirecteur Bert Kleinlugtenbeld: „We willen burgers uitnodigen voor bijeenkomsten. De eerste is op woensdag 30 november met uroloog Ilhan Karaoglu.”

Aanmelding
Het is de eerste van een serie voordrachten die door specialisten en gespecialiseerde verpleegkundigen van het streekziekenhuis voor het publiek wordt gehouden. Op donderdag 19 januari is de volgende over borstkanker, daarna volgen voordrachten over diabetes, COPD, hartfalen en Parkinson. Het is de bedoeling om jaarlijks een stuk of acht van dergelijke bijeenkomsten te houden. Het auditorium van het ziekenhuis telt 84 zitplaatsen, aanmelden gaat via de website van het ziekenhuis.

Verlichting
Die bezoekers zien bij de ingang van dat auditorium het grote verlichtingsobject aan de wand hangen. Het is ontwikkeld in de Winterswijkse vestiging van Philips Lighting. De wandverlichting is maandagmiddag in streekziekenhuis Koningin Beatrix aangeboden aan burgemeester Thijs van Beem van Winterswijk.