Volledig scherm

'Monster van Leersum' wil geen dwangsom betalen

LEERSUM -Rudolf R. wil dat het beslag op zijn huis wordt opgeheven en dat de dwangsom van 300.000 euro van tafel gaat. Dat eiste hij dinsdag in een kort geding in Utrecht.

Het is niet de eerste keer dat R, ook wel het monster van Leersum genoemd, voor de rechter staat. Zo'n zestien jaar al heeft hij ruzie met de familie Griffioen. Wat begon met een conflict over het recht van overpad, is uitgegroeid tot een loopgravenoorlog. R. wordt beschuldigd van het vernielen van eigendommen van zijn buren.

Gebiedsverbod
In 2009 werd R. veroordeeld tot een gebiedsverbod voor het perceel van zijn buren. Als hij dit zou overtreden, moest hij als dwangsom 300.000 euro betalen. Toch gingen de pesterijen door, zoals het gooien van vuilnis over de schutting en het vernielingen van bezittingen, zo meent de familie Griffioen.

Toen Griffioen onlangs geavanceerde bewakingscamera's installeerde, was te zien dat de buurman op het perceel van de familie Griffioen was en bovendien een auto vernielde. Op basis van dat bewijs werd beslag op het huis gelegd en een dwangsom opgelegd.

'Leugen'
Maar R. ontkent dat hij op het terrein van de buren is geweest. De verklaring van de politie deed hij af als een leugen. Advocaat Kiela van R. vertelde dat zijn cliënt in noodtoestand zou terechtkomen, wanneer de tegenpartij gelijk krijgt.

„Maar u heeft een vliegtuig en een tweede huis in Frankrijk, bent u vermogend?”wilde de rechter weten. „Dat gaat u niets aan, mijn geld is belegd en staat vast op deposito's.”

De rechter doet op woensdag 9 november uitspraak.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo