Volledig scherm

Montferland neemt Laborijn voorlopig niet over

DIDAM/’S-HEERENBERG - Het plan van de gemeente Montferland om de veertig medewerkers van de groenploeg van Laborijn over te nemen, is met een jaar uitgesteld.De medewerkers van de sociale werkvoorziening Laborijn, die in de gemeente Montferland het groen verzorgen, blijven dat tot zeker eind volgend jaar doen in dienst van hun huidige werkgever.

De gemeente Montferland wilde per 1 januari 2017 de groenploeg van Laborijn overnemen om de werknemers vervolgens onder te brengen in een lokale organisatie,maar dit blijkt op korte termijn een onhaalbare kaart. De bedoeling is nu om dit per 1 januari 2018 te doen.

Zorgvuldig
Doordat er verschillende partijen betrokken zijn en er met alle tweehonderd medewerkers van Laborijn individueel moet worden gesproken, lukt het niet om voor het eind van dit jaar alle seinen op groen te hebben. „We hebben te maken met veel mensen en we willen dit zorgvuldig afhandelen", verklaart wethouder Ingrid Wolsing (PvdA). Het contract dat er ligt, is daarom nu voor een jaar verlengd.