Volledig scherm
© Ed van Alem

Motie van wantrouwen om leerlingenvervoer in Zevenaar na kwestie Kyanka (5)

ZEVENAAR - De Zevenaarse wethouder Tienke van der Werf verdient volgens SP en Sociaal Zevenaar een motie van wantrouwen om haar beleid ten aanzien van leerlingenvervoer. Volgens de raadsfracties houdt Van der Werf onvoldoende rekening met de menselijke maat.

Een raadsmeerderheid is het daar niet mee eens.

400 meter
Aanleiding voor SP en Sociaal Zevenaar voor de motie van wantrouwen is onder meer de kwestie rond rond de 5-jarige Kyanka uit Zevenaar. Ze woont volgens de gemeente nét niet ver genoeg van school om voor leerlingenvervoer in aanmerking te komen. Ze komt 400 meter te kort.

Rechtszaak
In overleg met MEE - belangenbehartiger van mensen met een beperking - spannen haar ouders, Esmee en Fred Sluik, een rechtszaak aan tegen de gemeente Zevenaar. Die zaak dient op 24 november.

Buitenproportioneel
Namens het college reageerde wethouder Toon Albers woensdagavond op de motie van wantrouwen voor Van der Werf. „Dit beleid is het beleid van het voltallige college, niet van één wethouder”, zei hij. Lokaal Belang, D66 en PvdA vonden de motie een 'grof schandaal'. „Deze motie raakt kant noch wal”, aldus het CDA. 'Buitenproportioneel' was de term die de VVD gebruikte.

Volledig scherm
Kyanka bij haar vader achterop de fiets. © Jan van den Brink