Volledig scherm
Graffiti in de vorm van smileys op het kunstwerk op de rotonde in 's-Heerenberg. Foto: DG

Muziekbuurt 's-Heerenberg gebukt onder vandalisme

’s-HEERENBERG - De politie heeft vanaf 1 juli zeventig meldingen van vernielingen gekregen in 's-Heerenberg. Het grootste deel daarvan werd gemeld in de muziekbuurt in het stadje. „Dat aantal is ongewoon hoog", zegt een woordvoerder van de politie.

Sinds begin september regent het vernielingen in de Don Rualaan en omliggende straten.

Vernielingen
Zo werden begin september de ruiten van elf auto's vernield en zijn twee ruiten van woonkamers ingegooid in de wijk. Afgelopen weekeinde werden vier autoruiten vernield, werd de ruit van een bushokje ingegooid (voor zeker de derde keer) en werd graffiti gespoten op het kunstwerk op de rotonde waarvan een afslag leidt naar de muziekbuurt.

Onbekende daders
Buurtbewoners hebben al sinds december vorig jaar een Whatsapp-groep opgericht waarbij ze elkaar waarschuwen in geval van onraad. Voor de bron van de overlast wijzen buren naar groepen jongeren die vooral in avondlijke uren hun hangplek hebben in het nabij gelegen Stadspark.

Ook wordt verwezen naar jongeren die in een huis in de buurt wonen. De politie zegt, desgevraagd, dat er geen concrete bewijzen zijn en vraagt om tips.

Naar aanleiding van de vernielingen deed de politie maandag buurtonderzoek.

Lees dinsdag meer over de vernielingen in 's-Heerenberg in de papieren krant, editie Achterhoek, of via onze e-paper.