Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © ANP

Mysterieuze zwijnensterfte op Veluwe: experts staan voor raadsel

Er worden dit jaar meer dode zwijnen gemeld op de Veluwe. In het eerste half jaar waren het er zestig. Dat zijn er drie keer meer dan normaal in een heel jaar. Experts staan voor een raadsel.

18 reacties

 • Butterfly

  3 jaar geleden
  Kunnen herten enz dan beter tegen de warmte dan zwijnen? Als je ziet hoe ze erbij liggen kan een hartstilstand best logische verklaring zijn. Maar wat verklaart dan de ontstoken amandelen en long ontsteking? 
 • Quirine Lensvelt-Ruys

  3 jaar geleden
  Wie gaat onderzoeken wat het is? Terreinbehwerders, als Kroondomeinen, Natuurmon. of  Staatsbobeheer, of de Prov.Gelderland? Is het een (darm-)virus, of heeft de 5G-straling er iets mee te maken?
 • Lezersmening

  3 jaar geleden
  Nope.. de vossen en andere zwijnen ruimen ze wel op. En de raven etc... 
 • Lezersmening

  3 jaar geleden
  Ja.. de hitte is de meest logische ipv roeptoeteren over varkenspest. Gevalletje lezen en begrijpen. 
 • Jules Vismale

  3 jaar geleden
  Wie weet zullen de wolven op de Veluwe deze dode wilde zwijnen gaan opeten waardoor ze niet meer op schapen hoeven te jagen.
 1. LIVE | ‘Bij planning nieuw offensief herhaalt Russische legerleiding dezelfde fout’
  Oorlog Oekraïne

  LIVE | ‘Bij planning nieuw offensief herhaalt Russische legerlei­ding dezelfde fout’

  Volgens een analyse van het gerenommeerde Institute for the Study of War (ISW) herhaalt de Russische militaire leiding mogelijk dezelfde fout uit het verleden bij de planning van het nieuwe offensief in het voorjaar. Zo zou het offensief opnieuw van start gaan op basis van verkeerde veronderstellingen over de capaciteiten van de Russische troepen. Volg alle ontwikkelingen van de oorlog in ons liveblog hieronder.