Richard Dimmendaal uit Hengelo (Gld.) heeft nog een hoop guldens tussen zijn muntenverzameling zitten.
Volledig scherm
PREMIUM
Richard Dimmendaal uit Hengelo (Gld.) heeft nog een hoop guldens tussen zijn muntenverzameling zitten. © Eigen foto

Na 20 jaar euro is de gulden nog springlevend: ‘Als ik terugreken denk ik: potdomme, wat is alles duur!’

Op 1 januari was het twintig jaar geleden dat we de gulden inwisselden voor de euro. In die twee decennia is veel veranderd. Toch heeft niet iedereen de oud-Nederlandse munt vaarwel gezegd.

25 reacties

 • Rock Witten

  5 maanden geleden
  Ik kocht mijn producten op de markt en meteen met de invoering van de Euro gingen de prijzen daar met 10% omhoog en niemand die daar op letten en ging rekenen maar ik wel. Alles werd ook naar boven afgerond, maar domme mensen letten daar niet op. Ik heb het wel over meteen met de invoering en dat is de intentie om de zaak te beduvelen.
 • Marcel Rijkers

  5 maanden geleden
  Marco, ik had de kar niet bomvol bij de Lidl en ik was €166 kwijt vandaag… ook daarbij het zeker niet gratis…! Het voedsel is voor de burgers echt wel duurder geworden, maar de prijzen voor de boer en tuinders is inderdaad niet gestegen sinds de gulden is verdwenen…
 • Marco Wegma

  5 maanden geleden
  Henk: dat mensen onder een bestaansminimum leven is iets wat al jaren speelt ook in de tijd van de gulden.
 • Geert Loermans

  5 maanden geleden
  @,Tom Hond, als je iets verder had gekeken dan je neus lang is dan was je op rapporten gestuit uit 2019 en 2020, die klip en klaar aangeven dat levensmiddelen tov voor de euro goedkoper zijn geworden. Maar goed je hebt gelijk hoor, leef verder met oogkleppen en onderbuikgevoelens. Goedkoop 2022 gewenst.
 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  5 maanden geleden
  En Tom Hond, dat kwaakverhaal dat winkeliers van 1 gulden 80 eurocent maakten is ook vette onzin Alles was het eerste jaar dubbel geprijsd, i euro en in gulden prijs En de euro is al weer lang geleden ingevoerd en tussen pakweg 1975 en 1995 stegen de prijzen ook, dat is normaal