Volledig scherm
© Google

Na jaren leegstand nu bedrijvigheid bij oude ING-pand Aalten

AALTEN - Aan leegstand van het oude ING-pandop de hoek Bredevoortsestraatweg-Prinsenstraat komt na acht jaar een eind. De 200 vierkante meter wordt een plek voor uiteenlopende bedrijvigheid, een verzamelgebouw voor verschillende ondernemers.

Er zijn zeven serieuze kandidatendie de ruimte willen huren in een nieuw te openen verzamelgebouw. Dat stelt voorzitter Jan ter Haar van de stichting Aalten Promotie. De stichting zet zich al langer in om de leegstand in het centrum van Aalten te bestrijden. Onder de naam ‘Plan Aalten’ wordt nu gewerkt aan de nieuwe invulling van het ING-pand, dat slechts twee jaar door de bank is gebruikt.

Automaten
Ter Haar kwam onlangs met de eigenaar van het pand in contact. „Het gebouw wordt nog wel gebruikt voor een automaat waar winkeliers uit Aalten geld kunnen storten. Maar het grootste deel staat al jaren leeg.”

Flexplekken
„Wij krijgen regelmatig vragen naar bijvoorbeeld flexplekken en tijdelijke of kleine kantoorruimte", aldus Ter Haar.Een eerste presentatie leverde zeven serieuze kandidaten op, twee van hen zijn alleen al goed voor de bijna de helft van de ruimte. Ter Haar denkt dat de aanpak ook geschikt is voor enkele andere leegstaande winkelpanden in de buurt.

Meer hierover in de Gelderlander van dinsdag 1 november, editie Achterhoek, of in de e-paper.