De voetbaldemonstranten op het 5 Meiplein in Wageningen.
Volledig scherm
PREMIUM
De voetbaldemonstranten op het 5 Meiplein in Wageningen. © 112nieuwswageningen

Na selfies met ‘Blote Gerrit’ groeide de groep demonstranten wel heel snel en sloeg de stemming om

VIDEO en fotoserieWAGENINGEN - De sfeer op het 5 Mei Plein in Wageningen was nog vreedzaam toen Hotel de Wereld besloot om de deuren voorlopig toch maar te sluiten. ,,De demonstranten gingen op de foto met Blote Gerrit, het beeld hier voor de deur. En toen wilden ze een biertje bestellen, maar ze waren ineens wel met een hele grote groep", vertelt een hotelmedewerkster. 

39 reacties

 • niet

  7 maanden geleden
  agenten inhuren via een beveiligingsbureau.....tja. de kennis die u via zo'n zin ten toon spreidt zegt genoeg. Daarbovenop de vraag stellen waarom undercover agenten geen uniform dragen is helemaal om gillen....
 • Bos

  7 maanden geleden
  Mijn complimenten aan de politie voor het uiterst correct en terecht optreden tegen deze mensen die schijt hebben aan onze democratische rechtstaat.
 • Nuiler

  7 maanden geleden
  Tip: bij een psycholoog kun je terecht voor klachten over  paranoia en complotdenken. 
 • Nuiler

  7 maanden geleden
  we leven hier echt niet in een dictatuur. Alleen wordt de individuele  vrijheid nu boven de collectieve vrijheid gesteld door deze gasten. Daarvoor hebben we gelukkig een overheid en politie die wel voor het collectieve belang optreden. Punt is dat al die gasten geen benul hebben  wat vrijheid inhoudt in een samenleving. Vrijheid  ja, maar niet ten koste van anderen. Er is een groter belang voor de samenleving als geheel (gezondheid). Je mag en hebt het recht hier nog steeds om te mogen demonstreren.
 • Nuiler

  7 maanden geleden
  hooligans en vreedzaam zijn twee begrippen die niet echt bij elkaar passen. En wat voor vrijheid wordt gestreden dan door die gasten? Om te kunnen rellen? Niet namens mij in ieder geval!
 1. Ondernemers timmeren zaak dicht vanwege oproep tot rellen
  Play

  Onderne­mers timmeren zaak dicht vanwege oproep tot rellen

 2. Bruls: 'Dit zijn geen demonstranten, maar coronahooligans'
  Play

  Bruls: 'Dit zijn geen demonstran­ten, maar coronahoo­li­gans'