Drukke straten bij de Vierdaagsefeesten in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Drukke straten bij de Vierdaagsefeesten in Nijmegen. © Paul Rapp

Naalden op de Vierdaagse? Meerdere meldingen van slachtoffers van ‘needle spiking’

NIJMEGEN - Een 16-jarig meisje wier kaak opeens gaat schudden, een 18-jarige vrouw die plots een prik in haar rug voelt. Meerdere mensen zeggen tijdens de Vierdaagsefeesten in Nijmegen slachtoffer te zijn geworden van ‘needle spiking’: ze zijn gestoken met een injectienaald.

17 reacties

 • P Langeveld

  2 maanden geleden
  Als ik Feenstra zou volgen zou dat betekenen dat er valse aangifte is gedaan. Dat kan ik me bijna niet voorstellen
 • R Nobel

  2 maanden geleden
  helaas zijn er kleuters die het "lollig" vinden mensen te prikken. Kunnen we eens ophouden de SEH (spoedeisende hulp) "eerste hulp" te noemen? EHBO-ers mogen geen bloed afnemen en hebben geen idee naar welk laboratorium ze het zouden moeten sturen
 • Tom Hond

  2 maanden geleden
  Goede excuses tegen de ouders.kind: nee ma iemand heeft me geprikt ik doe geen drugs geloof me nou.Snap de hele geprik niet van de dader dus zo iemand prikt iemand en dan gaat ie staan wachten tot het slachoffer neervalt in de menigte en dan maakt ie er misbruik van of hoe moet ik dat zien.Of werft ie op deze manier toekomstige drugsklanten als ze eenmaal geprikt zijn.
 • J Van Gend

  2 maanden geleden
  @Ceciel ik ben het vaak niet eens met je maar nu denk ik ook dat je een verdachte moet hebben wil niet zeggen dat het niet gebeurd is maar als de jeugd stom dronken is en vol of drugs zijn dan is zoeken een moeilijke zaak.
 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  Eerdere meldingen op andere plaatsen werden ook door lezers dezer afgeserveerd als fantasieverhaaltjes om te verhullen dat de juffrouw in kwestie (het zijn altijd vrouwen die dit overkomt, nooit opgevallen?) vast zelf van alles naar binnen had gewerkt. Maar er toch toch echt recentelijk een prikker opgepakt na een heterdaadje en er lopen meer gekken rond in deze wereld die dit grappig vinden. Kortom, er is geen hard bewijs dat het gebeurd is, maar al helemaal geen bewijs dit het gefantaseerd is.
 1. Festivalprikker Levan V. (31) vijf maanden de cel in omdat hij vrouw met drugsnaald stak: ‘Te bizar voor woorden’

  Festival­prik­ker Levan V. (31) vijf maanden de cel in omdat hij vrouw met drugsnaald stak: ‘Te bizar voor woorden’

  Festivalprikker Levan V. moet vijf maanden de cel in omdat hij een vrouw met een injectienaald heeft geprikt waar crack en heroïne in zaten. De 31-jarige Georgiër, die ten stelligste ontkent, werd in juni opgepakt op het festival Den Haag Outdoor en is de eerste die voor needle spiking veroordeeld wordt. De rechter legde een hogere straf op dan het Openbaar Ministerie eiste.