Volledig scherm
© Thinkstock

Nader onderzoek organisatoren Taptoe Arnhem

ARNHEM – Tegen de organisatoren van de Arnhem Taptoe lopen drie rechercheonderzoeken. De 45-jarige Edith van E. en de 57-jarige Theo W. worden verdacht van oplichting, verduistering en illegale schuldsanering.

Voor het organiseren en vervolgens afgelasten van de Arnhem Taptoe wordt het duo op dit moment niet vervolgd. Justitie bereidt een zaak voor die gaat over de periode tussen 2009 en 2013.

Geld kwijt
Het stel werd in juni in Arnhem opgepakt. De politie zocht hen op dat moment al anderhalf jaar. Ze liepen tegen de lamp door de organisatie van het militair muziekfestijn Arnhem Taptoe. Sponsors en bezoekers raakten hun geld kwijt omdat de verdachten het evenement niet door lieten gaan. De politie heeft de administratie van de Arnhem Taptoe in beslag genomen en onderzoekt de zaak.

Getuigen
Theo W. en Edith van E. runden vanuit Hoenzadriel de BV Het Financiële Vangnet, waarvoor zij terecht staan bij de rechtbank in Arnhem. Voor het tot een inhoudelijke behandeling komt, wil de rechtbank eerst nog een aantal getuigen horen. Zo moet duidelijk worden wie welke rol had.

Benadeeld
De BV van het duo en een aantal stichtingen, waaronder Stichting Budgetbeheersdient Zaltbommel, Stichting Behartiging Cliëntenbelangen en Stichting This Is The Limit, zouden mensen met schulden helpen. In werkelijkheid werden de slachtoffers benadeeld voor soms duizenden euro's.