Een korte wandeling maken gaat nog net voor Nancy van Es, die haar hoop heeft gevestigd op behandeling in de VS.  „Ik ben geen arme sloeber, maar als ik dat bedrag straks heb betaald ben ik het wel...”
Volledig scherm
PREMIUM
Een korte wandeling maken gaat nog net voor Nancy van Es, die haar hoop heeft gevestigd op behandeling in de VS. „Ik ben geen arme sloeber, maar als ik dat bedrag straks heb betaald ben ik het wel...” © Lenneke Lingmont

Nancy (55) heeft hersenschudding die niet meer overgaat: ‘Ben een schim van wie ik was’

ALMELO- Alles is teveel. Autorijden gaat niet meer. Fietsen evenmin, veel te inspannend en bovendien gevaarlijk. Tv-kijken gaat maar zo zo, op een beeldscherm kijken kan ook maar even. Het leven is gewoon niet meer leuk voor Nancy van Es uit Almelo. Twee ernstige auto-ongelukken en twee ‘gewone’ valpartijen hebben gemaakt dat de 55-jarige nog maar een schim is van de actieve vrouw die ze ooit was. 

Ze kampt met de gevolgen van een whiplash en ze lijdt aan een postcommotioneel syndroom. 

PCS is de afkorting van postcommotioneel syndroom. De meeste mensen zal het weinig zeggen. „PCS is eigenlijk te vergelijken met een hersenschudding die niet meer overgaat”, zegt de Almelose. Ze heeft het hersenletsel opgelopen bij een ernstig auto-ongeluk in 2017. Door in de krant te vertellen wat haar is overkomen hoopt ze dat er meer aandacht komt voor deze relatief onbekende vorm van hersenletsel. Bovendien zou het prettig zijn als door de media-aandacht het kleine aantal vrijwilligers waarop ze een beroep kan doen zou worden uitgebreid. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.