In de rij voor Warenhuis Galeria.
Volledig scherm
PREMIUM
In de rij voor Warenhuis Galeria. © Theo Peeters

Nederlanders stuwen omzet in Duitse grensplaatsen op: ‘Onze winkeliers zijn er blij mee’

updateKLEEF/ BORKEN - Inwoners van de Nederlands-Duitse grensstreek lijken weinig gehoor te hebben gegeven aan de oproep om vooral niet massaal te gaan shoppen in plaatsen als Kleef, Kranenburg en Bocholt. Een rondgang langs Duitse ondernemers leert dat zij het topdruk hebben gehad rond de feestdagen. Met voornamelijk Nederlandse bezoekers. 

27 reacties

 • Kenneth Tharmaratnam

  6 maanden geleden
  @Mieze Moes: Maar ook dat 'normale' wegwerpmondkapje moet nog wel aan bepaalde eisen voldoen, als het verkocht wordt voor gebruik tegen corona. En men doet steeds meer een beroep, met name bij ouderen, om voortaan nog alleen maar FFP2 mondkapjes te dragen.
 • tgm beuningen

  6 maanden geleden
  De wereldvreemdheid van politici en bestuurders kent geen grenzen... Bespeur in Den Haag ook weinig liefde voor Nederlanders en middenstanders in het bijzonder.
 • Marijke Stoffelen

  6 maanden geleden
  Wel jammer dat ze bij Galeria nog minder Lego hebben dan eerst bij Kaufhof ook nog veel duurder geworden dus intertoys nog goedkoper nog nooit meegemaakt
 • Frans van Raaij

  6 maanden geleden
  Mede dank zij ik en mijn familie. We gaan er zeker 50 jaar tanken en boodschappen doen en op de koffie bij mijn neef. En dat gaat nog jaren zo!
 • Mies Bauwvrauw

  6 maanden geleden
  Kenneth, in Duitsland is een normaal wegwerp mondkapje ook de standaard. Maar in Duitsland mag iedere deelstaat ook eigen regels doorvoeren naar hoe hoog de cijfers zijn. En in Duitsland zijn er ook hoge aantallen Coronagevallen, ze hebben alleen geen lockdown. En dat komt denk ik mede omdat Duitsland (en België) hun ICU beter op orde hebben met meer capaciteit.