Needle spiking in het uitgaansleven: ongewild ingespoten worden met drugs tijdens het stappen.
Volledig scherm
PREMIUM
Needle spiking in het uitgaansleven: ongewild ingespoten worden met drugs tijdens het stappen. © shutterstock

‘Needle and drink spiking’ verspreidt zich als een olievlek na berichten op sociale media: ‘Lezen en delen mensen: ik ben gespiked’

In Nederland duiken steeds meer meldingen op over jongeren die onbewust geïnjecteerd zouden zijn met een drugscocktail tijdens het stappen. Engelse media berichten sinds oktober vorig jaar volop over needle spiking in het nachtleven en op festivals. In december werden de eerste gevallen van het fenomeen gemeld in Frankrijk, waarna het aantal in maart en april begon op te lopen. 

9 reacties

 • Frans Bonnes

  1 maand geleden
  Lees svp ook dit artikel eens: https://www.gelderlander.nl/binnenland/needle-spiken-was-ook-meer-dan-100-jaar-geleden-al-een-mysterieuze-misdaad~a187eb91/ Staat dus ook op de site van de Gelderlander.
 • Els Weber-van Dreuten

  1 maand geleden
  Het is wel waar, in België is het ook al op het nieuws geweest. Ook daar zijn al mensen ziek geworden na geprikt te zijn.
 • Robbert Scholten

  1 maand geleden
  Ik geloof wel dat je idioten hebt die iemand anders prikken in bv een kroeg of andere drukke plaats maar of ze daarna ook een vloeistof inspuiten waag ik te betwijfelen,overigens vind ik het heel ernstig als je iemand met een naald prikt wie weet waar die naald eerder in heeft gezeten
 • Bert Vogels

  1 maand geleden
  Ja Otto? Echt? Wat zijn jouw ervaringen dan precies?
 • Otto Abetz

  1 maand geleden
  In mijn ervaring zijn het vooral meiden die teveel drinken en/of drugs gebruiken die, als het mis gaat, claimen te zijn gedrogeerd. In veel gevallen is het echt niet waar vermoed ik.