Volledig scherm
Bij de controle zijn in totaal negentien auto's in beslag genomen. © News United / 112 Achterhoek- nieuws

Negentien auto's in beslag genomen bij controle in Doetinchem

DOETINCHEM - Bij een grote verkeerscontrole op de Liemersweg in Doetinchem heeft de politie donderdag, in samenwerking met de Belastingdienst, negentien auto's in beslag genomen. Ook zijn drie personen aangehouden en werden er 62 boetes uitgedeeld.

De politie controleerde tot 22.00 uur samen met de Belastingdienst, de NVWA en RDW in totaal 95 voertuigen op een parkeerplaats bij een sporthal aan de Liemersweg. In totaal werden zestien bekeuringen uitgedeeld voor snelheidsovertredingen.

Belastingdienst
De Belastingdienst inde in totaal 60.000 euro aan boetes. Op negentien auto's werd beslag gelegd, veertien werden direct afgevoerd.

Rollerbank
Vijf eigenaren van bromfietsen kregen na een test op de rollerbank een bekeuring omdat de bromfiets was opgevoerd.

Aanhoudingen
Bij twee personen werd 900 gram wiet gevonden. Ze zijn aangehouden. Ook is één persoon aangehouden omdat er nog een boete openstond.

Overtredingen
Verder zijn bekeuringen uitgedeeld voor het niet handsfree bellen, kapotte verlichting, rijden zonder gordel, versleten banden, rijden zonder rijbewijs of het niet kunnen tonen ervan, rijden met een ongeldig rijbewijs en een niet zichtbare kentekenplaten.