Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ROBIN UTRECHT

Niemand wil werken bij de jeugdbescherming: code rood in de jeugdzorg

ARNHEM - Kwetsbare kinderen krijgen te weinig of veel te laat hulp door grote personeelstekorten bij jeugdbeschermingsorganisaties. Door de zware werkomstandigheden vertrekt elk jaar een vijfde van het personeel in de jeugdbescherming. 

10 reacties

 • H.E.M. Arts

  5 maanden geleden
  Menige ouder is anno 2021 m.i. onvoldoende (sociaal) vaardig in het opvoeden van kinderen. De hulpverlening mag het oplossen, die zelf ook niet alles in huis heeft/van alle markten thuis is door nogal eens problemen van velerlei aard binnen een gezinssituatie. Kinderen krijgen en hebben is niet allemaal en altijd rozengeur en maneschijn. Ik zou willen dat hierover voor de conceptie beter zou worden nagedacht.
 • Kees van Weteringen

  5 maanden geleden
  Met dank aan de ‘vvd-schoft’ die de jeugdzorg volledig heeft gesloopt. Ze zullen het wel ontkennen net als al die andere leugens die ze gebruiken en waarvan ze inmiddels een eigen dna hebben gecreëerd!
 • l pol

  5 maanden geleden
  25 jaar geleden Maatschappelijk werk opleiding gedaan. Veel gewerkt, hard gewerkt , ervaring te over. In de sociale dienstverlening. Tijd voor bezinning en wellicht een overstap naar Jeugdzorg? Helaas dat gaat niet zomaar. Ik moet opnieuw 4 jaar een opleiding doen voor de skj registratie... dat is onmogelijk in mijn situatie. Ik kan mijn baan nml niet opvoeren als stage voor deeltijd opleiding. Al bij al komt het er op neer dat een overstap maken voor 45 plussers naar de jeugdzorg moeilijk is.
 • P Van de Kaa

  5 maanden geleden
  Daan Janssen, mijn idee.
 • Katie Willems

  5 maanden geleden
  Ze praten al jaren over minder bureaucratie, minder papierwerk. Maar dat is juist het probleem: Er wordt vergaderd en gepraat en de mensen om wie het draait worden vergeten. Ik heb een tijdlang kunnen meekijken hoe het ging. Van het kastje naar de muur en de vele instanties en bureaus die overal een graantje van mee willen pikken.