Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Niet de avondklok, maar deze maatregel valt jullie het zwaarst: ‘Samen met mijn zus naar mama kan niet meer’

ARNHEM/NIJMEGEN - Het hakt erin, het dringende advies van de regering om contacten met anderen thuis te beperken tot hooguit één gast per dag. Veel mensen piekeren al dagenlang over de gevolgen, blijkt uit een oproep die we deden. Ook al is het ‘slechts’een dringend advies van de overheid, vooral ouderen willen de coronaregels zo goed mogelijk opvolgen. Ook al heeft dat pijnlijke gevolgen. 

16 reacties

 • Sonne Bon

  1 maand geleden
  De bezoekregeling is geen wettelijke verplichting maar een dringend advies. Dus als jullie samen op bezoek willen gaan overtreed je geen wet. Ik mag met mijn man en kinderen niet bij moeder op bezoek maar zij mag wel op bezoek bij ons. Waar is de logica? Dan de avondklok, daar zal ik niet veel van merken want ben dan meestal nooit buiten. Maar waarom is die er ook al weer? Is het virus in het donker gevaarlijker dan overdag? Er gold toch al een samenscholingsverbod?
 • Deborah Bouwens

  1 maand geleden
  Ik ben het er mee eens dat het voor sommige groepen een te zware straf is. Beeldbellen kan een leuk alternatief zijn, maar voor sommige mensen werkt dat echt niet. Mensen die door ziekte (parkinson, dementie, korzakov) de telefoon al niet snappen, gaan het beeldbellen helemaal niet begrijpen. En snappen niet waarom er nu geen visite komt. Verpieteren. Moeten zo hun laatste dagen slijten. In en in triest. Voor die mensen hoort de regering een uitzondering te maken.
 • M.W. Vleeming-Romeijn

  1 maand geleden
  Een gehandicapte mag met een begeleider op bezoek dus is geen probleem
 • Remco Croes

  1 maand geleden
  Deze maatregel slaat nergens op. Als ik naar mijn bejaarde moeder ga, wat mag, en mijn vrouw zou wat hebben heb ik het toch ook. Dan kan ze net zo goed meegaan.
 • Dion

  1 maand geleden
  Het doel van de maatregelen is om minder sociale contacten te hebben en wat doen we? Weer naar uitzonderingen zoeken en excuses en de 'het geldt niet voor mij' mentaliteit. Volwassen mensen die zich als kind gedragen, ongelofelijk. Keihard aanpakken die mensen, en dat geldt ook voor de mensen hier in de reacties. Wat een laksheid
 1. Hubert Bruls onder de indruk van opstelling microfoons
  Play

  Hubert Bruls onder de indruk van opstelling microfoons

 2. Frits en Marianne vieren huwelijk met demonstratie
  Play

  Frits en Marianne vieren huwelijk met demonstra­tie