Volledig scherm
De nieuwe leus voor het carnavalsseizoen in Groenlo. Foto DG

Nieuw bier van brouwerij in Groenlo over een jaar te proeven (video)

GROENLO - De brouwerij Brouwersnös in Groenlo zal pas in 2018 de deuren openen, maar het nieuwe bier zal al over een jaar te proeven zijn op de elfde van de elfde. Dat beloofde mede-eigenaar Andries de Groen vrijdagavond in brouwhuis De Lange Gang tijdens het eerste Tröntjesfestival, de opvolger van het schlagerfestival.

„We zullen voor we open gaan toch zeker moeten weten welk bier het precies gaat worden, en daarvoor ook bier moeten testen", aldus De Groen. Die zag de opening van het carnavalsseizoen als een mooi moment om het publiek met het nieuwe Grolse bier kennis te laten maken. 'Met zorg gebrouwen' is dit jaar de nieuwe leus voor het seizoen van carnavalsvereniging De Knunnekes.

Nieuwe liedjes
De vereniging kreeg vrijdag zes nieuwe liedjes te horen op het Tröntjesfestival. Door de jury werd Tut zelfs bi'j Petrus an de deur van Henri Walterbos en Tim Ebbers tot het winnende lied gekozen.

Diggy Grooten, die zijn nummer zonder orkest bracht, won met Hier in Grolle de Tom Smits Muzieknoot. Die werd voor het eerst uitgereikt als prijs voor een verrassende inzending.

Het winnende lied...

via YouTube Capture