Volledig scherm

Nieuw MMP moet centrum worden voor heel Gendringen

GENDRINGEN - Verzorgingshuis Maria Magdalena Postel in Gendringen gaat de komende jaren tegen de vlakte om plaats te maken voor een nieuw woonzorgcentrum annex dorpshuis voor heel Gendringen.

Het oude verzorgingshuis heeft de langste tijd gehad. Na sloop wordt een compleet nieuw centrum uit de grond gestampt met zo'n 70 nieuwe woningen.

Samenwerking
Het vernieuwde complex moet tevens het ontmoetingscentrum worden voor Gendringen, met ruimte voor gezelligheid, repetities en sport. Het is een samenwerking van Wonion, Azora, Estinea en Gendringen Leefbaar.

Medewerking
Marcel Bressers van Gendringen Leefbaar is enthousiast over de plannen. „Het wordt prachtig. Maar daarvoor hebben we wel de medewerking nodig van het dorp. Van verenigingen, maar ook van inwoners en ondernemers. We roepen iedereen op met ideeën te komen. Die kunnen bij ons gemeld worden."

Het huidige 'dorpshuis' De Gendt gaat vermoedelijk ook gesloopt worden. Het pand is nooit gebruikt zoals de bedoeling was. „Dan moet je de consequenties accepteren", vindt Wonion-projectleider Gerrolt Ooijman.