Nieuw offensief: kerken, moskeeën en scholen benaderen voor meer vaccinatie
VEENENDAAL/EDE - Met een nieuw voorlichtingsoffensief proberen gemeenten hun inwoners te overtuigen dat ze hun kinderen moeten inenten. Er komen steeds vaker lokale vaccinatieplannen, die de uitbraak van besmettelijke ziekten moet voorkomen.
Het actief benaderen van kerken, scholen en moskeeën is een belangrijk onderdeel van de aanpak. Het idee daarachter is dat de gelovigen op die manier beter overtuigd kunnen worden.
In Veenendaal, Barneveld, Ede, Utrecht en Den Haag gebeurt dit al. Arnhem onderzoekt hoe ouders daar het best overtuigd kunnen worden om hun kind te vaccineren. Naast de religieuze weigeraars bestaat er een groep van fel weigerende ouders die de vaccins wantrouwen; de kritische ‘anti-prikkers’.
Vaccinatieconsult voor ouders die twijfelen
Ede voert een informatief vaccinatieconsult in voor ouders die twijfelen. Samen met een aantal andere gemeenten is hierover binnenkort overleg over met de GGD Gelderland-Midden.
In Veenendaal krijgen middelbare scholen een lespakket. Leraren evenals medewerkers van consultatiebureaus en kinderdagverblijven wordt geleerd hoe zij het best het gesprek kunnen aangaan. De nieuwe voorlichtingsmaatregelen moeten twijfelende en weigerende ouders overhalen om hun kinderen toch te laten vaccineren. Bij het voorlichten van inwoners gaan gemeenten te rade bij de regionale GGD in Arnhem en Nijmegen.
Onder de kritische ondergrens van 90 procent
Deskundigen in Nederland maken zich al langer zorgen, omdat op sommige plekken de vaccinatiegraad door de kritische ondergrens van 90 procent is gezakt. Arnhem zit al jaren op 88 procent. In Nijmegen (92,2) ligt de vaccinatiegraad boven het landelijk gemiddelde (90,2).
,,Nijmegen zet al jaren extra geld in voor een goed bereik van jonge kinderen door het consultatiebureau, daar ligt ook de basis voor een hoge vaccinatiegraad”, aldus een woordvoerder van Nijmegen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Jonge generatie Biblebelt vaccineert meer tegen besmettelijke ziekten
NIJMEGEN - Zwaar christelijke jongeren laten hun kinderen steeds vaker inenten tegen besmettelijke ziekten. Jonge ouders in reformatorische kring trekken zich namelijk steeds minder aan wat kerk of familie opleggen. -
Forse file door botsing drie auto's op A325 voor Arnhem
Door een ongeluk op de A325 vlak voor Arnhem is er een flinke file stadinwaarts ontstaan. De aanrijding gebeurde iets na 17.30 uur. Er waren drie auto’s bij de botsing betrokken. -
18
Geen verwarming aan en koud eten: 600.000 huishoudens leven in energiearmoede
Ondanks de financiële compensatie leven steeds meer mensen in energiearmoede. Ruim 600.000 huishoudens hebben hoge energiekosten, wonen in een slecht geïsoleerd huurhuis en hebben een laag inkomen. -
PREMIUM
Wouter (30) en Stefanie (34) verloren hun neustussenschot door coke: ‘Plots kwamen er vel en bot uit mijn neus’
-
Is mijn voorschotbedrag wel of niet aangepast naar het prijsplafond?
De overheid heeft besloten consumenten op weg te helpen met de hoge energieprijzen. Begin dit jaar is daarom het prijsplafond ingegaan, waardoor je een maximaal tarief betaalt voor energie. Betekent dit dat het voorschotbedrag nu ook is aangepast? Twee experts leggen uit hoe het zit.
-
Beter Eten
Maca-poeder zou wonderen doen in de slaapkamer, maar ‘sekskroket’ werkt misschien beter
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Een Peruaans poedertje zou zorgen voor een boost van je libido. Waarom je een spannende avond toch beter met een sekskroket kunt beginnen. -
-
-
PREMIUM1
Waarom het loont om toch even het eerste loonstrookje van 2023 te checken
Het eerste salaris van 2023 staat op je rekening. Waarschijnlijk zie je een hoger nettosalaris dan vorig jaar, want veel werkenden in loondienst gaan er dit jaar op vooruit. Maar dat is niet het enige wat dit jaar anders kan zijn. Experts leggen het uit. -
PREMIUM
Enorme groei van zonnepanelen veroorzaakt steeds vaker problemen, check hier of dat ook bij jou speelt
Vorig jaar zijn zoveel zonnepanelen op Gelderse daken terechtgekomen, dat eigenaren van panelen steeds vaker tegen problemen aan zullen lopen. Dat meldt netbeheerder Liander. Vooral op dagen dat er veel zon is, is juist de kans aanwezig dat ze helemaal niks opleveren.
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer