Volledig scherm
De Jozefkerk in De Valuwe. © Theo Peeters

Nieuw wijkcentrum Valuwe over een jaar klaar

CUIJK - De nieuwe wijkaccommodatie in de Jozefkerk in De Valuwe in Cuijk moet over ongeveer eenjaar haar deuren openen. De gemeente verwachtde kerk uit 1964 vanaf het vroege voorjaar van 2017 van binnen te kunnen strippen en verbouwen tot een zogeheten mfa, multifunctionele accommodatie.

Wethouder Gerard Stoffels: „Er komt als het ware een gebouw in een gebouw. Aan het kerkgebouw zelf verandert niks."

Klokkentoren
De klokkentoren voor de kerk blijft. Het nieuwe wijkcentrum voor De Valuwe neemt straks ongeveer de helft van de huidige oppervlakte van de kerk (totaal 900 vierkante meter) in beslag. „De andere helft zal grotendeels opgaan aan kantoorruimten voor zorgverleners als GGZ Oost-Brabant en Dichterbij, maar ook aan die aan derden worden verhuurd", zegt Stoffels.

Bestemmingsplan
De gemeente heeft voor de kerk 560.000 euro betaald aan de Martinusparochie. Daarnaast heeft Cuijk nog eens 110.000 euro uitgetrokken om de kerk volgend jaar om te kunnen toveren tot een multifunctioneel centrum. Voordat woningcorporatie Mooiland in 2018 bij de kerk 36 zorgappartementen kan gaan bouwen, moet volgend jaar eerst het bestemmingsplan gewijzigd worden.

Inloop
Deze donderdag van 16.30 tot 19.30 uur is er in de parochiezaal bij de kerk een inloopbijeenkomst van de gemeente Cuijk over de komende verbouwing.

Meer hierover in De Gelderlander van donderdag 3 november, editie Maasland. Of kijk in de e-paper.