Volledig scherm
Het Streek aan de Bovenbuurtweg in Ede. © DG

Nieuwbouw lonkt voor Het Streek Bovenbuurtweg Ede

EDE - Christelijke Scholengemeenschap Het Streek in Ede kan mogelijk over vijf tot tien jaar beschikken over een nieuw schoolgebouw voor de locatie Bovenbuurtweg. De gemeente Ede heeft hiervoor budget gereserveerd in het nieuwe huisvestingsplan voor alle scholen.

Het gebouw van de school voor mavo, havo, vwo en gymnasium dateert uit 1975 en is er slecht aan toe. Er is onder meer sprake van betonrot en het binnenklimaat laat ernstig te wensen over. Dat blijkt uit onderzoek dat het schoolbestuur zelf al heeft laten verrichten.

Renovatie
Sowieso is de komende jaren een stevige renovatie nodig om het gebouw aan de veiligheidsnormen te laten voldoen. Daarmee is minimaal 2,4 miljoen euro gemoeid en mogelijk nog eens 5 miljoen extra. De school heeft het gebouw recent zelf ook al voor enkele miljoenen gerenoveerd.

Spaargeld
Volgens rector Wilfred Nep heeft Het Streek zelf geld beschikbaar om nieuwbouw mede te financieren. Ede wil nu eerst een onafhankelijk onderzoek laten doen naar de staat van het pand. Daarna hakt de gemeente de knoop definitief door.