De  veelbesproken woningbrand in Hedel. Daarbij raakten eind november twee broers gewond. De brandstichting hield verband met een afpersingszaak tegen fruithandel De Groot. De brandstichting past in een reeks van dertien geweldsincidenten op de thuisadressen van (oud)-medewerkers van het Hedelse fruitbedrijf. Die liepen uiteen van kogelinslagen tot vuurwerkbommen en zelfs een handgranaat.
Volledig scherm
PREMIUM
De veelbesproken woningbrand in Hedel. Daarbij raakten eind november twee broers gewond. De brandstichting hield verband met een afpersingszaak tegen fruithandel De Groot. De brandstichting past in een reeks van dertien geweldsincidenten op de thuisadressen van (oud)-medewerkers van het Hedelse fruitbedrijf. Die liepen uiteen van kogelinslagen tot vuurwerkbommen en zelfs een handgranaat. © Meesters Multi Media

Nieuwe afperspogingen en uitbreiding aanklacht in zaak fruitbedrijf Hedel

ARNHEM - De aanklachten tegen vier verdachten uit het onderzoek naar de mislukte miljoenenafpersing van fruitbedrijf De Groot uit Hedel en de daarop volgende represaille-aanslagen zijn uitgebreid.

  1. Aanslagen bij personeel fruithandel De Groot waren ‘in opdracht’, man (18) bekent betrokkenheid
    PREMIUM

    Aanslagen bij personeel fruithan­del De Groot waren ‘in opdracht’, man (18) bekent betrokken­heid

    ARNHEM/ HEDEL - Vier mannen van 17, 18, 19 jaar uit Amsterdam en 23 jaar uit Almere die worden verdacht van de brandaanslag op een woning aan de Kogge in Tiel 4 op 5 juni dit jaar, blijven nog langer vastzitten. Ze worden verdacht van poging moord, bleek woensdag voor de rechtbank in Arnhem. Een 18-jarige man heeft zijn betrokkenheid bij aanslagen rondom de Hedelse fruithandel De Groot bekend.