Volledig scherm
foto Henk Rodrigo

Nieuwe borden in Arnhem waarschuwen voor file

ARNHEM - Ze lossen de files niet op, maar waarschuwen de automobilist bijtijds voor opstopping.De gemeente heeft de zogeheten nieuwe Dynamische Route Informatie Panelen (drip) afgelopen week op zeven plekken in Arnhem geplaatst.

Nieuw is het systeem niet. Wie regelmatig over de snelweg rijdt, ziet de borden vaker. Ze tonen de (extra) reistijd tot een bepaald knooppunt, maar ook of er wegwerkzaamheden zijn en of er een file staat. Verkeersdeelnemers kunnen meteen reageren door een alternatieve route te kiezen.

Alternatieve route
„De Arnhemse borden zullen geen extra reistijd aangeven, maar wel wat er aan de hand is en welke eventuele andere route de automobilisten kunnen kiezen", vertelt doorstroommanager Ries Zilstra van de gemeente Arnhem.

Locaties
De borden – bermdrip's –in de berm aan het begin van Apeldoornseweg en Amsterdamseweg, langs de Eldenseweg, de Batavierenweg, aan de John Frostbrug en op de Burgemeester Matsersingel. Het paneel aan de Pleyroute (N325) is niet nieuw. Deze staat er al enkele jaren.

Buiten Arnhem komen panelen langs de Rijksweg A50 bij de afritten Heteren en worden twee drips geplaatst op de A12 vanuit de richting Ede voor de afrit Oosterbeek (25). De verwachting is dat ze volgende maand in gebruik worden genomen.