Volledig scherm
Het vroegere TV Toys. © DG

Nieuwe eigenaar TV Toys in Dieren open voor ideeën

DIEREN - Wat moet er gebeuren met het voormalig TV Toys Museum aan de Wilheminaweg in Dieren? De nieuwe eigenaar staat open voor suggesties. Vermeer Vastgoed uit Beuningen kocht het karakteristieke pand in het centrum van Dieren afgelopen zomer voor 355.000 euro.

Het gebouw uit 1930, tot 2008 het TV Toys Museum, geldt als een hoofdpijndossier voor menig projectontwikkelaar en eigenaar.

Kans
In 2013 nog probeerde GiesbersArnhem tevergeefs koopappartementen in het oude museum te realiseren. Marcel Vermeer van Vermeer Vastgoed ziet toch kansen: „Een prachtig pand op een geweldige locatie." Een concreet plan heeft Vermeer nog niet. „Het is pas vier maanden in mijn bezit. Ik heb wel wat ideeën, maar het is nog te vroeg om daar nu al iets over te zeggen."

Wijziging
Om appartementen te realiseren is wel een bestemmingsplanwijziging nodig. Nu is de ruimte bedoeld voor 'maatschappelijke doeleinden'. Vermeer: „Ik moet ook nog met de gemeente in gesprek, over wat er mogelijk is. Wonen of een combinatie van wonen en werken zou mooi zijn. Het pand staat al jaren leeg. Daar heeft de gemeente ook niets aan."

Partijen gemeld
De gemeente Rheden maakte al eerder kenbaar mee te willen werken aan het wijzigen van de bestemming. In de korte tijd dat Vermeer eigenaar is, hebben zich al diverse partijen gemeld. Vermeer: „Onder andere door een winkel. Ik begrijp dat het pand voor veel Dierenaren belangrijk is. Een monument is het niet, maar ik wil het sowieso intact laten. Niet afbreken."

Overigens is het gebouw maar relatief korte tijd in gebruik geweest als televisie- en speelgoedmuseum: van 1996 tot 2008. Van 1930 tot en met midden jaren negentig van de vorige eeuw was het een basisschool; de Regenboogschool.