Volledig scherm
De huidige dokterspraktijk in de Valuwe. foto's DG

Nieuwe 'kliniek' met Valuwedokters in Cuijk

CUIJK - In Cuijk komt begin volgend jaar een groot gezondheidscentrum. Locatie: het al lang leegstaande voormalige Rabobankpand aan de Spinding, nabij het politiebureau.

In deze 'kliniek' krijgen ook de huisartsen uit De Valuwe een plek. Onlangs werd bekend dat zij met hun sterk verouderde praktijk deze 'aandachtswijk' de rug toekeren. Dit tot grote teleurstelling van onder meer de wijkraad.

Wijkcentrum
Belegger HIG Invest Group uit Vught, pandeigenaar van het grijze kantorenblok aan de Spinding 13, bevestigt de komst van de Valuwedokters naar het nieuwe gezondheidscentrum. De drie huisartsen lieten gisteravond via HIG-directeur vastgoedontwikkeling Helmut Hetzenauer weten dat hun komst definitief is. Hun vertrek naar een plek hemelsbreed een dikke kilometer verderop, ligt gevoelig. De Valuwe staat juist nu weer in de schijnwerpers vanwege een volgende grote opknapbeurt: de Jozefkerk wordt in 2017 vertimmerd tot wijkcentrum. In de wijk en in de Cuijkse politiek onder aanvoering van de SP werd tot voor kort nog gehoopt dat de huisartsen in de 'eigen' wijk blijven, in het volgend najaar te openen wijkcentrum in de dan verbouwde kerk.

Apotheek
Behalve de huisartsen krijgen onder anderen fysiotherapeuten en psychologen een plek in het nieuwe gezondheidscentrum. Hetzenauer: „Er is veel belangstelling en veel verbouwd hoeft er niet.We zullen al direct met zo'n zeven zorgverleners starten.”Ook komt er hoe dan ook een volwaardige apotheek.

Volledig scherm
Straks de nieuwe entree van onder meer de huisartsen uit de Valuwe.