Volledig scherm
© Thinkstock

Nieuwe krant voor gemeente Renkum

RENKUM - Inwoners van Renkum mogen meedenken over een naam voor een nieuw huis-aan-huisblad dat vanaf januari in de gemeente verschijnt.

De Persgroep, uitgever van de Arnhemse Koerier en Stad Wageningen, komt met een eigen krant voor Renkum. De gemeente stelt een aantal namen voor waaruit burgers mogen kiezen. Het college besluit deze dinsdag welke namen dat zijn. De verwachting is dat Renkum nog deze week een poll online zet.

Eigen editie
De Persgroep verspreidt nu aan de westkant van de gemeente nog Wageningen-Stad en aan de oostkant de Arnhemse Koerier. „Vanaf januari komt er een eigen editie voor de gemeente Renkum", zegt Frank Kuijpers, algemene redactiechef weekbladen bij de Persgroep.

Gemeentenieuws
In het nieuwe weekblad komt het gemeentenieuws van de gemeente Renkum te liggen. Die pagina's met gemeentelijke informatie liggen nu nog in de Hoog en Laag, een weekblad van BDU. De reden om over te stappen naar een andere uitgever is volgens de gemeente de slechte bezorging van Hoog en Laag. Het lukte BDU niet die te verbeteren.