Volledig scherm
Uitzicht vanaf de Hulkensteinflat op het nu nog braakliggende terrein aan de Utrechtseweg, waar de supermarkt zou moeten verrijzen. © Erik van 't Hullenaar

Nieuwe supermarkt in Arnhem West in zicht

ARNHEM - Er is weer uitzicht op een grote supermarkt van Hoogvliet aan de Utrechtseweg bij de Oranjestraat in Arnhem-West.

Er ligt een nieuw plan op tafel dat het na veel verzet in 2013 afgeschoten plan voor een ondergrondse supermarkt vervangt. De Hoogvliet moet nu bovengronds verrijzen, boven een ondergrondse parkeergarage.

Spar
Vanaf vandaag kunnen belangstellenden alle details van het plan bekijken en gedurende zes weken zienswijzen indienen bij de gemeente. Binnen drie weken komt er een informatiebijeenkomst voor bewoners.

Cyriel van Gorkum, eigenaar van de buurtsuper Spar, ziet de supermarkt het liefst volgend jaar al verrijzen op het voormalige terrein van garage Hegeman tegenover de Hulkensteinflat. „Hoe eerder, hoe liever." Hij heeft met Hoogvliet afgesproken dat hij daar komt te werken. De Spar zal dan sluiten.

Reuring
„De komst van een grote supermarkt geeft reuring", erkennen Magda en Hans Vonk van gemakswinkel Vonk Totaal aan de Oranjestraat, „Wij zitten hier al bijna 30 jaar, vieren op 1 december ons jubileum. We hebben in die tijd al veel meegemaakt en we zijn creatief genoeg om op veranderde omstandigheden in te spelen. Zakelijk gezien zijn we dan ook niet benauwd."

Parkeerdruk
Het stel woont ook in de wijk en op dat gebied hebben ze wel enige zorgen. „Een grote supermarkt trekt verkeer aan", aldus het duo.„Niet iedereen gaat zijn auto netjes parkeren onder de supermarkt. Dat zie je overal, ook bij de Albert Heijn in de nabijgelegen Burgemeesterswijk. Dat betekent extra parkeerdruk in de wijk, ook op zondagen."