Volledig scherm
Park de Blauwe Bergen ligt ingeklemd tussen Nijenoord Allee, Wageningen Campus en de sterflats aan de Dijkgraaf en Bornsesteeg. © Googlemaps

Nieuwe weg bedreigt Blauwe Bergen in Wageningen

WAGENINGEN - Zelfs Mooi Wageningen vindt het een goed idee: een nieuwe weg (Ruggengraat 2.0) door het parkje Blauwe Bergen, als alternatief voor een Rondje Campus of een verbrede Nijenoord Allee.

Het is deze dinsdagmiddag, zoals zo vaak, rustig in de Blauwe Bergen. Het misschien wel meest onbekende recreatie- en natuurparkje van Wageningen. Ingeklemd tussen Nijenoord Allee, Wageningen Campus en de sterflats aan de Dijkgraaf en Bornsesteeg.

De plannen om de Blauwe Bergen op te offeren voor een nieuwe weg worden door de wandelaars, vaak vergezeld door een hond, niet erg enthousiast ontvangen. „Ik was er al bang voor”, zegt Ronald Meurs. „Maar ja, die Nijenoord Allee is nu ook vaak een drama en een goede bereikbaarheid van de Campus is voor Wageningen natuurlijk van levensbelang.”Meurs vind het wel 'zonde' als de Blauwe Bergen zouden moeten wijken: „Hier kan onze hond lekker los lopen. Straks kunnen die studenten en universitaire werkers door die nieuwe weg misschien vijf minuten eerder op hun werk zijn. Maar dan zal je zien dat ze tien minuten later van huis vertrekken.”

Lees voor een uitgebreide reportagede Gelderlander(editie Vallei) of onze e-paper van woensdag 9 november.