Volledig scherm
Bisschop De Korte met karmeliet Luc Janssens. © Ed van Alem

Nieuwscafé met pop, politiek, sport, religie en wetenschap

BOXMEER - De kersverse pastoor Luc Janssens is vrijdag te gast bij het Gelderlander Nieuwscafé, in De Weijer in Boxmeer. Janssens werd twee weken geleden door bisschop Gerard de Korte tot priester gewijd en was lang kandidaat notaris. Hij vertelt bij Gelderlander-verslaggever Herman Wissink het bijzondere verhaal van zijn late roeping. Maar er komt meer aan bod bij het maandelijkse Nieuwscafé: pop, politiek, volleybal en wetenschap.

Wat te denken van de VVD-soap in Cuijk? Liesbeth van Heeswijk werd als VVD-fractievoorzitter aan de kant gezet, waarna wethouder Maarten Jilisen haar zijde koos. De twee geven hun visie op de manier waarop de Cuijkse VVD uiteen viel en hoe het nu verder moet met de liberalen.

Volleybal
Volleybalsters Ireen Koenen en Nynke Rovers van Flamingo's hebben een stormachtig debuut in de eredivisie achter de rug. Na drie wedstrijden was Flamingo's zelfs even koploper. Nieuw dit seizoen is de samenwerking van het Gennepse Flamingo's met Activia uit Sint Anthonis. Als gevolg daarvan worden er dit seizoen ook wedstrijden in de Activiahal gespeeld. Koenen en Rovers blikken terug en kijken vooruit.

Columnist deze keer is Freddy Klooté uit Grave. Hij geeft op geheel eigen wijze zijn visie op actuele gebeurtenissen in de regio.

Science battle
Ton de Weerd, voorzitter van de Industriële kring en directeur van het Boxmeerse Marel Stork Poultry Processing, geeft een introductie over de science battle, een strijd tussen vier promovendi die op 2 november in De Weijer hun wetenschappelijk onderzoek proberen 'te verkopen' aan het publiek. Tevens vertelt De Weerd waarom er een universiteit in het Land van Cuijk moet komen.

Muziek
De muziek is afkomstig van de band Super Soakers uit Oploo. Een band die naar eigen zeggen wordt geïnspireerd door zeelucht, bier en vrouwen met opzwepende dansbare nummers, zogenaamde garage-rock. Twee weken geleden hebben de vier muzikanten een nieuwe single Achilles' Heel uitgebracht.

Het Gelderlander Nieuwscafé in De Weijer in Boxmeer is als altijd gratis te bezoeken en begint om 17.00 uur.