Volledig scherm
Stadhuis van Nijmegen. © DG

Nijmeegse coalitie polste steun oppositie

NIJMEGEN - Coalitiepartijen SP, GroenLinks en Stadspartij polsten ook de steun van oppositiepartijen voor een nieuw stadsbestuur. Maar ouderenpartij VSP zag een verbreding van de coalitie niet zitten.

Woensdag werd bekend dat de coalitiepartijen SP, GroenLinks en de Stadspartij verdergaan zonder de PvdA. In plaats daarvan krijgt ouderenpartij VSP een plek in het dagelijks stadsbestuur. De nieuwe coalitie kan slechts rekenen op een meerderheid van één zetel.

'Constructieve gesprekken'
De coalitiepartijen voerden na het opstappen van PvdA-wethouder Tankir 'constructieve gesprekken' met oppositiepartijen VVD, D66 en CDA, aldus SP-fractieleider Hans van Hooft in het Nieuwscafé van De Gelderlander vrijdagavond. Doel was te onderzoeken of één of meerdere partijen steun wilden leveren aan een nieuw stadsbestuur. „Maar de puzzel paste uiteindelijk niet”, aldus Van Hooft.

Niet zitten
Ouderenpartij VSP zag niets in een samenwerking met de oppositiepartijen, aldus VSP-voorman Michel Hulskorte. De inhoudelijke verschillen waren volgens hem te groot.

Live Voetbal

home logo VitesseVIT
61'
1-1
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
EINDE
1-0
NAC BredaNAC
away logo
home logo ADO Den HaagADO
EINDE
1-1
VVV-VenloVVV
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
EINDE
1-1
FC TwenteTWE
away logo