PR dgfoto Gelderlander Nijmegen: Dura Vermeer Asfalt Productie Nijmegen APN
Volledig scherm
PREMIUM
PR dgfoto Gelderlander Nijmegen: Dura Vermeer Asfalt Productie Nijmegen APN © Paul Rapp

Nijmeegse politiek: asfaltfabriek moet dicht als luchtvervuiling niet stopt

NIJMEGEN - De Asfalt Productie Nijmegen (APN) moet dicht als de uitstoot van schadelijke stoffen niet stopt. Dat zegt de meerderheid van de Nijmeegse politieke partijen. Het nieuws dat de asfaltfabriek zeventien keer de toegestane norm de lucht in blaast, is ingeslagen als een bom. Niet alleen bij de politiek, maar ook bij omwonenden.

22 reacties

  • J le Blanc

    2 jaar geleden
    Tja, er wordt al jaren gegoocheld met de cijfers mbt het milieuverontreiniging rondom dit industrieterrein. Denk aan fijnstofconcentraties rond de overvolle Energieweg; jarenlang zijn gemiddelde cijfers getoond, zonder daadwerkelijk ter plekke te meten... Sowieso vreemd dat zo'n groene gemeente als Nijmegen het grootste binnenstedelijke industrieterrein van Nederland (!) huisvest. In plaats van 2 windmolens te plaatsen kan Nijmegen zich beter sterk maken voor schonere lucht op die plek...
  • Rudie Heinen

    2 jaar geleden
    De heer van Rijswijk is niet goed op de hoogte van de situatie: De betoncentrale zit er nog steeds, en wel op de Energieweg 30. De buurman is de APN op energieweg 28.
  • J.L. Bom

    2 jaar geleden
    We worden voor de gek gehouden. Niet alleen die asfaltcentrale stoot schadelijke stoffen uit. Het ontlasten bij schepen op de de Waal wordt niet aangepakt. Wat denk je van die F16's uit Volkel die dagelijks overvliegen. Dat wordt niet eens gemeten. Straks komen daar de overvliegende vliegtuigen uit Lelystad bij. Met deze overheid ( stad, provincie en landelijk) zie ik geen wil tot verbetering. Meten is weten, maar handhaven is een probleem. Economische belangen zijn bepalend niet de gezondheid
  • Ron Swinkels

    2 jaar geleden
    Wat dacht je al die jaren Nijmeegse politici? Dat een asfaltcentrale geen kwaad kon? Helaas dacht je niet goed na. Toen niet en nu niet.
  • Carel van ‘t Zand

    2 jaar geleden
    Politici grijpen pas in als het te laat is. Ze moeten eerst ‘geschokt’ zijn. Kom op… het is toch allang duidelijk voor wie het bestuur in dit land werkt: uitsluitend voor aandeelhouders en bedrijven… Chemelot heeft alweer groen licht gekregen om jaarlijks tonnen microplastics in de Maas te lozen. En u.. de burger… moet veel belasting en accijnzen betalen en zich vooral nergens mee bemoeien. Zo werkt het hier al decennia.