Volledig scherm
© Thinkstock

Nijmegen krijgt minder drempels en lagere stoepranden

NIJMEGEN - De stad moet over tien jaar veel toegankelijker zijn voor ouderen, rolstoelers en slechtzienden. De stoepranden zijn dan niet hoger dan 2 centimeter, op de belangrijkste looproutes liggen ribbels en andere markeringen in het wegdek en obstakels zijn van de openbare weg gehaald.

Dat is het ambitieuze doel in het Handboek Nijmegen Toegankelijk, waarover de gemeenteraad woensdag praat.

Bijbel
Vanaf dan geldt het handboek als Bijbel bij ingrepen op de openbare weg. Als een Nijmeegse straat op de schop gaat, worden meteen maatregelen genomen die het gebied toegankelijker maken voor mensen die moeilijk ter been zijn. In de Bloemerstraat is dat recent al gebeurd.

Bel- en Herstellijn
Het handboek is tot stand gekomen in samenwerking met onder meer de Werkgroep Integratie Gehandicapten. Via de Bel- en Herstellijn van de gemeente kunnen Nijmegenaren sinds een jaar gevaarlijke en onhandige situaties melden. Dat levert gemiddeld vijftien meldingen per maand op.

Knelpunten
Wethouder Renske Helmer heeft de komende drie jaar 300.000 euro beschikbaar om de grootste knelpunten als eerste aan te pakken. Daarmee wordt onder meer de route van het station naar het centrum voorzien van ribbelstroken en waarschuwingslijnen.

Live Voetbal

home logo VitesseVIT
63'
1-1
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
EINDE
1-0
NAC BredaNAC
away logo
home logo ADO Den HaagADO
EINDE
1-1
VVV-VenloVVV
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
EINDE
1-1
FC TwenteTWE
away logo