Volledig scherm
Brand bij Attero in Wilp. © Pim Velthuisen

NL-Alert na grote brand bij afvalverwerker in Wilp

WILP - Aan de Sluiterweg in Wilp, bij Deventer, woedt een grote brand bij afvalverwerkingsbedrijf Attero. Volgens de brandweer staat een grote berg afval in brand.

Kort na de brand, iets voor 21.30, werd een NL-Alert gestuurd. Geadviseerd wordt om in verband met de hevige rookontwikkeling ramen en deuren te sluiten. Ook mechanische ventilatie kan beter stopgezet worden.

De brandweer schaalde snel na de melding van de brand op naar GRIP-1, dit brengt hulpdiensten in zeer hoge staat van paraatheid. Ook is een adviseur gevaarlijke stoffen op locatie, om te meten of er geen giftige dampen vrijkomen. 

Het is nog onbekend hoe de brand is ontstaan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkoop dure benzine explodeert: ‘vaak zonde van je geld’

    Verkoop dure benzine explodeert: ‘vaak zonde van je geld’

    Sinds de invoering van de nieuwe benzine E10 kiezen steeds meer Nederlanders voor duurdere ‘premium’ brandstoffen. Autobezitters zijn bang dat de vervanger van Euro 95 hun auto stuk maakt, maar volgens experts is dat niet terecht. ,,E10 geeft minder problemen dan mensen denken, maar door allerlei indianenverhalen zijn ze meer geld kwijt dan nodig. Al moeten vooral bezitters van motorfietsen, brommers en klassiekers wel opletten.”