Noa (16) uit Arnhem is nu al klaar met haar verwoeste leven

longread en videoARNHEM - Zo jong als Noa Pothoven met haar 16 jaar is, verlangt ze naar het einde. Slachtoffer van seksueel geweld, kliniek in en kliniek uit, en alles tevergeefs. Ze snakt naar een einde aan ‘uitzichtloos, ondraaglijk psychisch lijden’. Of zoekt ze eigenlijk alleen rust? Noa en haar ouders zijn ten einde raad.

15 reacties

 • TJa

  2 jaar geleden
  Ben je blind ofzo? Ze heeft A geen toestemming gekregen en B ze heeft geen euthanasie gepleegd en C ze is 17!
 • Fietser

  2 jaar geleden
  Je snapt helemaal niets van psychische pijn.
 • Arnhemse

  2 jaar geleden
  Het spijt me zeer hoor...Maar ben ik nou de enige die dit te ziek voor woorden vind?!Ja de hulpverlening is slecht (pro persona, waarvan een medewerker in het filmpje zo'n geweldige uitleg geeft, nog wel de aller slechtste, net een fabriek) en ja die mannen hadden hun tengels bij zich moeten houden. Maar om een kind van 16 toestemming te geven voor euthanasie...NL wordt steeds gekker.
 • JWM

  2 jaar geleden
  Noa, ondanks wat ja allemaal hebt meegemaakt, de wanhoop, geen uitzicht zien, kan ik je vertellen dat er één persoon is die met je meevoelt en die bewees zo veel van je te houden dat hij zijn leven vrijwillig gaf voor jou zodat jij bevrijdt kan worden en van Hem leven en overvloed kan ontvangen. Lees bv. de getuigenis van Astrid (http://www.dedeur-arnhem.nl/pages/astrid-kraak).Ik wens je veel liefde toe
 • Wim

  2 jaar geleden
  Noa, je bent een sterke en mooie vrouw. Hopelijk vind je voldoende kracht om het zonlicht weer iedere dag te willen zien. NB veel instellingen zijn onvoldoende professioneel. Er kan en moet nog heel veel verbeterd worden. Verpleging thuis lijkt mij het beste. Laat de zorgverleners maar langs komen i.p.v. dat Noa weer in zo’n onpersoonljke insrelling zit.
 1. Pascal Jansen: ‘Verwacht nu beter te zijn tegen Ajax’

  Pascal Jansen: ‘Verwacht nu beter te zijn tegen Ajax’

  AZ-trainer Pascal Jansen wil dat zijn spelers in de wedstrijd van zondag tegen Ajax vooral focussen op wat zijzelf kunnen beïnvloeden. Ajax kan in dat duel in de Johan Cruijff Arena kampioen worden als het wint en als PSV zaterdagavond gelijkspeelt of verlies van FC Groningen. ,,Maar wij zijn bezig met onszelf. Wij willen tweede worden en zijn daarover in strijd met PSV. Die hebben zaterdagavond ook nog niet gewonnen van FC Groningen, want dat is een lastige tegenstander.”
 2. Dolblije familie veroorzaakt aardbeving tijdens gender reveal party: ‘Heb hier geen woorden voor’
  video

  Dolblije familie veroor­zaakt aardbeving tijdens gender reveal party: ‘Heb hier geen woorden voor’

  In de Amerikaanse stad Kingston (New Hampshire) dreigde een gender reveal party, waarbij het geslacht van een baby wordt onthuld, gruwelijk mis te lopen. Een explosief dat in het bijzijn van een dolblije familie tot ontploffing werd gebracht, veroorzaakte in de directe omgeving een lichte aardbeving. Diverse huizen raakten beschadigd. De man die het explosief had gekocht, heeft zichzelf inmiddels aangegeven bij de politie.
 1. Van der Plas woest op De Jonge: 'Minachtend wat u doet'
  Play

  Van der Plas woest op De Jonge: 'Minachtend wat u doet'

 2. Zo blus je een elektrisch voertuig
  Play

  Zo blus je een elektrisch voertuig