Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/iStockphoto

Nóg besmettelijkere coronavariant rukt op: in Engeland snel, in Nederland is RIVM nog niet ongerust

De kans is reëel dat we te maken krijgen met een nóg besmettelijkere variant van het coronavirus. De nieuwe afstammeling van het virus, die momenteel vooral in Engeland rondwaart,  lijkt voor 10 procent meer besmettingen te zorgen dan de huidige deltavariant.

32 reacties

 • Charles de Wit

  1 jaar geleden
  Derksen De angst voor een prikje is zo groot bij jullie dat jullie allerlei leugens geloven, en ondertussen ons op kosten jagen. Want de gemiddelde kosten voor het verzorgen van een covid patient is €35.000, de twee injecties zo'n 3 tientjes. Dus met wie is 'Big Pharma' blijer? Met jou.
 • Mattie Veld

  1 jaar geleden
  @Michel het is juist andersom, mensen met klachten , hoe weinig ook, moeten juist thuisblijven en zich laten testen. En wat Dese zegt daar ben ik helemaal voor, die rest heeft ook verantwoordelijkheden. Die 98% klopt trouwens van geen kant, dat is stukken lager!
 • Michel Van de Zand

  1 jaar geleden
  @ Dese, je kunt nagenoeg alles via internet bestellen en thuis laten bezorgen, hoeft niemand je in de nek te hijgen met niet werkende mondkapjes. Ben je bang of denk je een risico te lopen blijf dan thuis, laat de boodschappen thuis bezorgen en laat de rest met rust. nogmaals 98% merkt nihil iets van dit virus.
 • Charles de Wit

  1 jaar geleden
  Rijkers "Een vaccin stimuleert een immuunrespons zodat het lichaam zich een specifieke ziekte “herinnert” zonder dat de ziekte zich manifesteert." Zo leggen artsen het uit, of die nou van het Radboud UMC, Maastricht UMC of het Sionsberg in Dokkum is. Maar jij weet het blijkbaar beter dan artsen... Dan leg maar eens uit aan ons allemaal hoe vaccins werken, zodat wij onwetenden eindelijk jouw geniale gedachten kunnen snappen. (let op; dit is sarcasme, want zelfs dat zal je niet snappen)
 • P.L. Derksen

  1 jaar geleden
  De angst moet er in blijven en mensen zoals Charles zijn een godsgeschenk voor de farmaceuten.