Volledig scherm
Boze fans proberen de hekken in te klimmen. Stewards houden ze op afstand. © DG

Nog eens vier relschoppers De Graafschap melden zich (video)

DOETINCHEM - Er hebben zich nog eens vier relschoppers gemeld die worden verdacht van ongeregeldheden rond één van de twee wedstrijden van De Graafschap in mei dit jaar. De politie had naar aanleiding van die rellen 27 gecensureerde foto's van hooligans gepubliceerd. Sinds woensdag hebben zich nu in totaal elf mensen gemeld.

Onder de groep hooligans bevinden zich, behalve enkele Graafschap-fans, voornamelijk supporters van Ajax.

Twee wedstrijden
Vijf mensen waren al vrij snel bekend, meldde de politie donderdagmorgen: twee van hen gaven zichzelf aan, drie anderen werden herkend. Vrijdag meldde de politie dat zich nog eens vier verdachten gemeld hadden. De ongeregeldheden vonden plaats rond de wedstrijd tegen Ajax van 8 mei en die tegen Go Ahead Eagles op 22 mei.

Zeven van de aangehouden verdachten misdroegen zich rond de wedstrijd tegen GA Eagles, de overige vier rond de wedstrijd tegen Ajax.

Ongecensureerd
De beelden van reeds aangehouden verdachten zijn van de politiewebsite gehaald. Die hoopt dat ook de overige verdachten zich melden of worden herkend. Gebeurt dat niet, dan worden de foto's woensdag 9 november ongecensureerd geplaatst. Die beelden worden dan ook getoond in de uitzending van het regionale opsporingsprogramma Bureau GLD.

Een politiewoordvoerder sluit niet uit dat de foto's op een later moment ook in Opsporing Verzocht op de landelijke televisie worden getoond.

De eerste relschoppers zijn bij de politie bekend, wie zijn de andere?