Door de woningnood wonen steeds meer twintigers en dertigers noodgedwongen bij hun ouders. De 27-jarige Lonneke Looije uit Wijchen is een van hen.
Volledig scherm
PREMIUM
Door de woningnood wonen steeds meer twintigers en dertigers noodgedwongen bij hun ouders. De 27-jarige Lonneke Looije uit Wijchen is een van hen. © Paul Rapp

Nog héél lang bij je ouders op de bank door woningnood: ‘Bij vlagen word ik moedeloos van de situatie’

Een recordaantal twintigers en dertigers wil het ouderlijk huis uit, maar kan dat niet. Woningnood dwingt hen thuis te wonen. Hoe regelen ze dat met hun ouders? Wordt kostgeld betaald? Gelden er nog regels? Gaan dates mee naar huis? Of is dat te gênant?    

30 reacties

 • Tom Hond

  1 maand geleden
  Wordt tijd dat een geboorteperking wordt opgelegd voor 20 jaar en een vluchtelingstop dit land is kleiner dan er meer mensen bij kunnen,met 3 miljoen mensen minder hebben we huizen voor iedereen.
 • J. Zomers

  1 maand geleden
  Het spijt me - klimaat staat nu op nummer één. De overheid bouwt liever windmolens en zonnepanelen... dan woningen.
 • berrie den vossen

  1 maand geleden
  dit is indirect de schuld van de kiezende burger...we hebben gekozen....pluk nu de vruchten maar en niet zeuren. men had beter na moeten denken tijdens het stemmen en dan praat ik over meerdere termijnen want dit gaat niet over 1 nacht ijs.
 • rebecca langendoen

  1 maand geleden
  Dat de mensen die hier niet vandaan komen voorrang krijgen is al heel lang bekend dit is een heel groot deel van het huidige probleem het is hier toch ook net lui lekker land wat dat betreft
 • Marianne Heuvel

  1 maand geleden
  Volgens mijn hebben vele niet het hele artikel gelezen. Dan overal de buitlanders de schuld te geven. Gaat over vaste contact geen kapitaal.