Nog raadsel waarom slachtoffers dodelijk ongeluk op spoor in Elst liepen

ELST/ HERVELD - Het is nog een raadsel wat er vrijdag laat op de avond precies is gebeurd op station Elst. Daar kwamen twee 17-jarige jongens - uit Elst en Herveld - om het leven, toen ze werden gegrepen door een naderende intercitytrein. 

In tegenstelling tot berichten op sociale media, kwamen de jongens niet met de trein uit Arnhem of Nijmegen en waren ze ook niet van plan de late trein naar één van de steden te nemen. ,,Ze kwamen van een feestje bij iemand thuis in Elst. Twee jongens uit Herveld en Andelst zouden de laatste trein richting Tiel naar huis nemen’’, zegt een betrokkene, die het Herveldse slachtoffer goed kent.  

Drie minuten speling

Wat er zich op het station exact heeft afgespeeld, is ook voor de politie nog niet duidelijk. Het groepje jongeren bestond uit vijf personen, onder wie de twee latere slachtoffers. Twee van hen moesten de laatste trein naar Tiel hebben. Die vertrekt om 23.38 uur vanuit Arnhem. Om 23.35 uur, dus drie minuten daarvoor, vertrekt de intercity vanuit Arnhem naar Nijmegen. Het lijkt er op dat beide 17-jarigen die de rails op liepen, op het drukke spoortraject de intercity hebben aangezien voor de stoptrein. En dat is een verschil tussen een trein die stopt bij station Elst versus een trein die met 140 kilometer per uur naderbij komt. 

Meer helderheid

Het blijft gissen naar de redenen waarom de twee de rails opgingen. De politie denkt dat het een vorm van balorigheid was, maar hoopt later vandaag na gesprekken met de andere jongeren meer helderheid te krijgen. De suggestie dat de twee slachtoffers het spoor opgingen om een selfie te maken, is volgens de politie niet juist. 

Volledig scherm
Station Elst. © Erik van 't Hullenaar