Volledig scherm
Een buurtbewoonster kijkt in Gennep uit op de oudbouw van Pantein die verdwijnt. © Ed van Alem

Noodgebouw voor demente ouderen is 'veilig en prettig'

GENNEP - Ook al worden tientallen demente ouderen in Gennep in het nieuwe jaar weer gehuisvest in een nieuw noodgebouw, bij de gemeente vinden ze dat dit zogeheten semi-permanent woonzorggebouw, gezien het plan, toch 'een veilige en prettige woonomgeving' biedt.

Dat antwoorden burgemeester en wethouders op vragen van de Gennepse SP, de grootste coalitiepartij in de gemeenteraad, na berichtgeving in deze krant over de kwestie.

Onrust
Het Gennepse gemeentebestuur zegt dat het plan van Pantein voldoet 'aan alle eisen die de wet eraan stelt'. Gennep zegt niet bekend te zijn met onrust onder de huidige bewoners, nu zorgstichting Pantein deze mensen opnieuw in tijdelijke woonunits onderdak wil gaan bieden, bij zorgcentrum Norbertushof in de wijk Op de Logte.

Een gloednieuw woonzorggebouw moet, is de opzet, zo'n vijftien jaar in Gennep kunnen blijven staan. Er is plek voor 24 appartementen.

Familie
Deze krant sprak eerder met familie van hulpbehoevende bewoners en ook met personeel. Zij uiten harde kritiek op het voornemen van Pantein en geven aan zich ernstig zorgen te maken over het welbevinden van de zeer kwetsbare ouderen.

Verkocht
Het huidige noodgebouw staat al sinds 2008 in Gennep en was al niet nieuw meer toen het in Gennep werd neergezet. Deze tijdelijke units zijn verkocht en moeten voor 1 april volgendjaar afgebroken zijn.

Live Voetbal

home logo VitesseVIT
54'
1-1
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
EINDE
1-0
NAC BredaNAC
away logo
home logo ADO Den HaagADO
EINDE
1-1
VVV-VenloVVV
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
EINDE
1-1
FC TwenteTWE
away logo