Inzet: Wetenschappers Geert Keetels en Bas van de Wiel waarschuwen: Gooi die luchtvochtigheid in huis omhoog ter voorkoming van corona.
Volledig scherm
PREMIUM
Inzet: Wetenschappers Geert Keetels en Bas van de Wiel waarschuwen: Gooi die luchtvochtigheid in huis omhoog ter voorkoming van corona. © ANP

Noodkreet wetenschappers: we maken het corona thuis te aangenaam en daar kunnen we iets aan doen

Het moet nog écht koud worden en we zitten massaal binnen, in ons gortdroge (t)huis. Waar corona juist goed bij gedijt, betogen twee Brabantse wetenschappers. ,,Maar er is nauwelijks aandacht voor, terwijl de oplossingen voorhanden zijn.”

17 reacties

 • Mies Gooyer

  2 jaar geleden
  Nou, gelukkig heb ik altijd waterbakjes aan de verwarming hangen en droog ik de was beneden vanwege de heerlijke geur. Maar hoeveel verschillende verhalen wil je horen en lezen? Maak het zoals in de zomer? Het was bloedheet en gortdroog. Het enige vocht dat ik toen zag stond op mijn voorhoofd en in de douche. Maar hoe dan ook, voor velen is het allang niet meer leefbaar maar dat lijkt niemand te interesseren dat er steeds meer kinderen zijn voor wie het niet meer hoeft.
 • Willem

  2 jaar geleden
  Voeg deze wetenschappers toe aan het OMT?
 • tonny kamphuis

  2 jaar geleden
  Rijstkoker met laagje water aanzetten en binnen 30 minuten ga je van 30 naar 55% luchtvochtigheid. Rijstkoker kost nog geen 20 Euri.
 • Patrick Clusters

  2 jaar geleden
  Dit wist ik in maart ook al. Maar toen werd dit als nepnieuws beschouwd.
 • EJ Bosch

  2 jaar geleden
  precies Patch, exact wat ik ook vind.