Noorse huizenkopers veroveren Oost-Nederland: Heimstaden heeft al 13.500 woningen in bezit

de huisbazenVastgoedbelegger Heimstaden uit Noorwegen verovert in razendsnel tempo Oost-Nederland. Dit bedrijf stortte zich in 2018 voor het eerst op de Nederlandse woningmarkt en is nu al de grootste buitenlandse eigenaar van huurwoningen in ons land met 13.500 woningen. Daarvan staan er 3000 in Oost-Nederland.

19 reacties

 • Doreen Proos

  1 jaar geleden
  Mijn complimenten aan De Gelderlander met dit mooie stukje onderzoeksjournalistiek. Dankzij jullie wordt dit kenbaar aan de buitenwereld. Ga zo door.
 • Alex Klein

  1 jaar geleden
  Mensen je kan dit als volk gewoon tegenhouden: Niet in de door investeerders gekochte huizen gaan wonen, of een veel lagere koop/huurprijs eisen.
 • Carel van ‘t Zand

  1 jaar geleden
  Linkse politieke baasjes zitten opvallend vaak na hun politieke carrière aan de top van dit soort ‘rechtse’ kapitalistische bedrijven… iets wat linkse kiezers niet ‘willen’ zien, laat staan ‘kunnen’ verdragen. Solidariteit is voor het volk behalve voor hen die bovenaan staan. Links lullen, rechts vullen. Het is nog nooit anders geweest. Vergeet het socialisme, liberalisme etc… het is allemaal één pot nat. Solidariteit geldt alleen voor degenen die bovenaan staan, rijk houdt rijk in stand.
 • joan willems

  1 jaar geleden
  Marktwerking, het beste idee van de VVD!!!Heel Nederland wordt ingenomen door buitenlandse investeerders en werkelijk op alle vlakken. Als we het goed gaan uitzoeken is Nederland al lang niet meer van de Nederlanders, alles is doorverkocht; huizen, bedrijven, hypotheken, verzekeringen, pensioenen, vakantieparken en ga zo maar door. Als het buitenlandse kapitaal vertrekt zijn we failliet. Kijk wat er gebeurde met warenhuis Vroom en Dreesmann. Heel verstandig je land in de uitverkoop doen!
 • Hans Mellink

  1 jaar geleden
  Na Londen is de Nederlandse huizenmarkt de prooi geworden van investeerders uit binnen- en buitenland. Arabieren, Amerikanen, mijnheer Haga, de prins, allemaal helpen ze mee om het wonen in Nederland voor de Nederlanders onmogelijk te maken. Een gotspe dat de politiek dit laat gebeuren zeker minister Ologren niet die straks weer naar haar Finse stamgenoten vertrekt als de grond onder haar voeten te heet wordt. Maar ja, uiteindelijk is het de ECB die met 0% rente de kapitaalvlucht opstuwt.
 1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”