Een bus met een Hongaars kenteken. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Een bus met een Hongaars kenteken. Foto ter illustratie. © Dingena Mol

NS kan geen Nederlandse bussen vinden voor gestremde lijn, Oost-Europese chauffeurs springen bij

Stap je deze maand in een van de snelbussen die door NS worden ingezet tussen Veenendaal en Arnhem? Dan kan het zomaar zijn dat je begroet wordt door een chauffeur uit Hongarije of Slowakije. Inclusief voertuig uit dat land.  Wegens een tekort aan Nederlandse chauffeurs heeft NS de hulp ingeroepen van buitenlandse partijen. 

23 reacties

 • Willem Stegeman

  2 maanden geleden
  in het artikel is sprake van Hongaarse bussen. Het betreft echter bussen uit Kroatie de letters HR staan voor Kroatie. Hongaarse bussen dragen alleen de letter H.
 • P Achterhuis

  2 maanden geleden
  @ Elbert Jansen, als reactie op je eerste bericht veel passagiers lijken het werk van een buschauffeur "te min" te vinden. Tijdens een dienst moet ik soms een paar 100 toeristen vervoeren en letterlijk een stuk of 30 kunnen het uit hun strot krijgen om "hello" of "goodbye" tegen de buschauffeur te zeggen. En daar komen inderdaad de bizarre werktijden nog bovenop dus deze NL buschauffeur is ook druk op zoek naar een nieuwe baan.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Elbert Jansen, ik zie chauffeurs die bij overtredingen de andere kant op kijken om problemen te voorkomen. Ook in de metro in Amsterdam.
 • Elbert Jansen

  2 maanden geleden
  @Joseph Klaassen. Testen geven geen garanties dat iemand goed presteert. Ik weet niet of u het nog weet. Op 24 maart 2015 vloog een piloot van German Wings met 150 passagiers zich te pletter in de Franse Alpen. Als er een beroepsgroep streng getest wordt zijn het wel piloten. Ik bedoel maar garanties zijn er nooit.
 • Joseph Klaassen

  2 maanden geleden
  Heer Elbert Jansen, in ons land moet je moeilijke psychologische testen ondergaan om buschauffeur te mogen worden. Denk hierbij dan aan een test vergelijkbaar met assesment. Heb je al het rijbewijs dan kan je zo opstappen en anders wordt het wel een beetje lastig voor veel mensen. Het is goed om mensen te testen, maar dit is dan wel het grote probleem.