Polana, Lesya en Victoria (vlnr), drie Oekraïense vrouwen die de oorlog zijn ontvlucht, aan het werk op vakantiepark De Veerstal in Lathum.
Volledig scherm
PREMIUM
Polana, Lesya en Victoria (vlnr), drie Oekraïense vrouwen die de oorlog zijn ontvlucht, aan het werk op vakantiepark De Veerstal in Lathum. © theo kock persfotografie

Oekraïners werken bij de Mac, in café, museum en sterrenrestaurant: ‘Ze zeuren nooit, het zijn echte aanpakkers’

Ze werken bij McDonald’s in Arnhem, Duiven en Doetinchem, bij recreatiepark De Veerstal in Lathum, het Openluchtmuseum in Arnhem, restaurant Dock 17 in Nijmegen en op tal van andere plekken in deze regio: Oekraïense vluchtelingen. 

32 reacties

 • Frank de Jager

  2 maanden geleden
  Voor dit soort baantjes zijn geen 'Nederlanders' meer te krijgen. Die zitten liever thuis met een uitkering en alle toeslagen 1 miljoen die niet deelnemen aan het arbeidsproces! WW, Bijstand, Wajong etc. Of erger nog wietkwekerij, drugs dealen, of zwart klussen. En de Politiek kijkt de andere kant op. O ja over jaar of 10 een Parlementaire Enguete, want met de kennis van dan hadden ze het nu anders aangepakt Regeren vooruitzien niet achteraf sorry zeggen. Prima dat werkgevers oplossingen zoeken.
 • Barry Willemsen

  2 maanden geleden
  Tja de Mac drek. Mijn zoon en n vrienden van 18 willen daar niet werken. Betalen t weinig , zijn genoeg andere baantjes als 18jarige die beter betalen. Ja en dan krijg je dit soort oplossingen dat je aangesproken wordt in een vreemde taal. Ongetwijfeld krijgen deze mensen in vergelijk met hun thuisland een vorstelijk loon, maar ze zijn nu hier en hebben hier hun uitgaven.
 • Jan den Tien

  2 maanden geleden
  Ik hoop wel dat ze marktconform betaald krijgen. Ben bang dat veel "ondernemers " hier vreselijk misbruik van maken. Maar misschien maak ik mij ongerust om niks...
 • Tom Hond

  2 maanden geleden
  Krijgen gewoon vast zo weinig mogelijk betaald maar nog altijd meer wat ze verdienen in oekraine tuurlijk hoor je ze niet klagen en dat vinden werkgevers natuurlijk prettig dat ze zo min mogelijk hoeven te betalen en werknemers die de sloffen onder hun voeten rennen maar ondertussen hun klanten met zo hoog mogelijk te laten betalen voor hun producten.Nee als je niks zegt dan naait een werkgever je gewoon waar je bij staat en die hebben ze het liefst de gene die niks zegt.
 • Jan Zwart

  2 maanden geleden
  Hulde. Kunnen de werkloze Nederlanders een voorbeeld aan nemen!