Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Rob Voss

Offensief tegen problemen elektriciteitsnet: Liander steekt 800 miljoen euro in Gelderland

Netbeheerder Liander investeert fors om het elektriciteitsnetwerk in Gelderland te verbeteren. De capaciteit daarvan is nu niet groot genoeg, waardoor onder meer woonwijken geen aansluiting kunnen krijgen. Ook moeten zonneparken worden uitgesteld. De komende jaren trekt Liander bijna 800 miljoen uit voor verbeteringen in de provincie.

12 reacties

 • Ton Doesburg

  4 maanden geleden
  Van de investeringen gaat bijna een kwart naae Gelderland. Nog afgezien van het feit dat in de afgelopen jaren ook al het grootste deel van de investeringen naar Amsterdam en omstreken ging, en onze bedrijven niet konden groeien, Waarom dan nu niet gewoon een derde? Want zo groot is ons aandeel in de klanten van Alliander. Waarom is de altijd zo vreselijk kritische Gelderlander, vooral als het om kleinigheden gaat, nu niet kritisch? Ze lijken wel dankbaar dat we toch nog iets krijgen!
 • Jan Marwijk

  4 maanden geleden
  Ik hoop dat de lasten voor wat opgebracht moet worden door de gebruikers eerlijker verdeeld wordt want in de praktijk blijkt dat een particulelier verhoudinggewijs veel meer betaald voor bijvoorbeeld vastrecht dan het bedrijfsleven. Maar weer afwachten.
 • Henk Jansen

  4 maanden geleden
  in de provincie staan ongeveer 1 miljoen woningen…. Dat is dus 800 euro per klant. bedrijven worden ontzin van deze doorbelasting
 • Jan Willem Dob

  4 maanden geleden
  Dennis, met een kapitaalinjectie staat er nog niets.. dat traject duurt jaren met een hoop vergunningen en vooral bezwaren. De Engelse uitdrukking NIMBY Not In My Backjard is hier erg toepasselijk.
 • Dennis

  4 maanden geleden
  J. Huisman. De gemeenten hebben net allemaal ingestemd met een forse kapitaalinjectie in Liander, dus hetgeen u zegt klopt niet.