Volledig scherm
Biermerk Hofbräu München verzorgt een serie Oktoberfest-evenementen.

Oktoberfest Arnhem moet site aanpassen van Hofbräu

ARNHEM - De organisatoren van Oktoberfest Niederlande, die behalve in Den Haag en Groningen ook in Arnhem een feest willen organiseren, hebben hun site moeten aanpassen op last van bierbrouwer Hofbräu München.

Het logo van het merk is van de internetpagina verwijderd. Na vragen van Regionale Omroep NH heeft de Zuid-Duitse brouwer Oktoberfest Niederlande gemaand de teksten op de site aan te passen.

Vergunning
Berichtgeving over een Oktoberfeest in Alkmaar in 2015 was voor de gemeente Arnhem reden om geen vergunning te geven voor een soortgelijk feest in de Gelderse hoofdstad, dat 10, 11 en 12 november zou worden gehouden. Het feest in Alkmaar liep destijds uit de hand en veel bezoekers hielden er een kater aan over. Deze week moet duidelijk zijn of Oktoberfest Niederlande tegen het Arnhemse besluit geen vergunning af te geven gerechtelijke stappen onderneemt.

Bier
Hofbräu levert via een dochteronderneming in Gronau wel bier, maar suggesties dat de brouwer ook bij de organisatie betrokken zou zijn, zijn inmiddels verwijderd. „Na de negatieve publiciteit stelt Hofbräu zich heel formeel op, maar we hebben wel degelijk contact gehad over ons feest”, zegt woordvoerder Dominique Florian.

Alkmaar
Volgens Florian wordt Oktoberfest Niederlande het debacle in Alkmaar ten onrechte nagedragen. De initiatiefnemer van dat feest, Dennis Poland, is weliswaar ook betrokken bij de nieuwe organisatie, maar slechts als adviseur, zegt Florian. „Hij zorgt ervoor dat we niet dezelfde fouten maken als hij deed in 2015.”