Volledig scherm
Biermerk Hofbräu München verzorgt een serie Oktoberfest-evenementen.

Oktoberfest Niederlande Arnhem heeft de schijn tegen

ARNHEM - Het beeld van de organisatie van Oktoberfest Niederlande wordt steeds diffuser. Na twijfels over de veiligheid van het bierfeest – reden voor Arnhem om het te verbieden – heeft inmiddels brouwer Hofbräu München zijn handen er vanaf getrokken. Veel heeft te maken met een mislukt Oktoberfest in Alkmaar in 2015.

Dat liep uit de hand, bezoekers waren ontevreden en claimen nog altijd geld. De organisator van dat feest, Dennis Poland, is ook betrokken bij Oktoberfest Niederlande. „Maar alleen als adviseur", zegt de woordvoerder.

Gescheiden
De zegsman presenteert zich als Dominique Florian, maar heet in werkelijkheid Dominique Vogel. „Ik heb nog een ander bedrijf. Ik wil mijn zakelijke belangen gescheiden houden", is zijn verklaring.

Distributie
Het postadres van Oktoberfest Niederlande, dat behalve in Arnhem feesten wil in Den Haag en Groningen, verwijst naar een storagebedrijf in Amsterdam. Daar is het distributiecentrum gevestigd, aldus de woordvoerder.

Verkeerd beeld
Hij realiseert zich dat met dit alles een beeld zou kunnen ontstaan dat de organisatie geen zuivere koffie is. „Ik kan me dat goed voorstellen en ik vind dat heel erg jammer. Wij willen gewoon een goed feest neerzetten."

Geld kwijt
Hij bezweert dat mensen die kaarten hebben gekocht voor het feest in Arnhem niet hoeven te vrezen dat ze hun geld kwijt zijn: „Als het niet doorgaat, kunnen wij die mensen compenseren."